MonPlaneta
Blue Origin afirma que pot fabricar plaques solars amb sòl de la Lluna

Blue Origin, l’empresa d’exploració espacial del fundador d’Amazon, Jeff Bezos, afirma que és capaç de fabricar plaques solars amb materials extrets del sòl de la Lluna. En una publicació a la secció de notícies de la seva pàgina web ha explicat com el seu programa ‘Blue Alchemist’ ha aconseguit produir no només cel·les fotovoltaiques sinó també cables per a la transmissió d’electricitat fent servir sòl lunar simulat que, pel que sembla, és pràcticament idèntic al regolit, la pols de la superfície del nostre satel·lit.

De la ciència-ficció a la realitat

Amb aquest anunci, Blue Origin hauria fet una gran passa cap a la colonització de la Lluna. Fa molt de temps que s’especula amb la possibilitat de fer servir el terra de la seva superfície per fabricar plaques solars, ja que conté silici, ferro, magnesi, alumini i altres materials necessaris. No obstant això, s’havien fet pocs avenços per convertir aquesta idea en realitat i, fins ara, semblava més pròpia del reialme de la ciència-ficció.

Aquesta placa solar ha estat fabricada amb materials que podrien haver estat obtinguts de la pols de la superfície de la Lluna | Blue Origin
Aquesta placa solar ha estat fabricada amb materials que podrien haver estat obtinguts de la pols de la superfície de la Lluna | Blue Origin

A Blue Alchemist, però, sembla que han aconseguit crear un procés pel qual, aplicant corrent elèctric al regolit i a temperatures de més de 1.600ºC, es poden separar el ferro, el silici i l’alumini, aconseguint pureses superiors al 99,999%. Amb aquests materials exclusivament, sense que calgués afegir-hi res més, els enginyers i científics de Blue Origin han aconseguit crear plaques fotovoltaiques i també el vidre protector que necessitarien per funcionar durant 10 anys o més a la Lluna.

Una gran ajuda per als plans de la NASA

Un cop presentat aquest avenç sorprenent, Blue Origin mirarà de vendre’l a la NASA, que amb el seu programa Artemis vol fer tornar humans a la Lluna i establir-hi una presència permanent de manera sostenible, construïnt-hi infraestructures que permetin viure-hi i, idealment, que generin la seva pròpia energia. “La nostra visió és tècnicament ambiciosa”, diuen des de l’empresa, “però ara la tecnologia és real”.

A més de per a fabricar plaques solars, el mateix procés d’electròlisi emprat en el sòl lunar podria servir per obtenir metalls que serveixin per construir habitatges i altres estructures i fins i tot oxigen. Així s’aconseguiria ser més a prop d’aconseguir un sistema ‘autosuficient’ a la Lluna i que no calguessin viatges constants per dur-hi subministraments des de la Terra. Si tot va bé, de fet, fins i tot sembla que s’hi podrien cultivar aliments.

Més notícies
Un equip de científics proposa protegir la Terra del canvi climàtic des de la Lluna | William Anders / NASA
Proposen fer servir la pols de la Lluna per frenar l’escalfament global
Un equip d'astrofísics creu que extreure-la i enviar-la a l'espai podria protegir-nos de la llum del sol
La colonització de la Lluna també requerirà crear una manera pròpia de comptar el pas del temps | SpaceX
La Lluna necessita una manera pròpia de comptar el pas del temps
La colonització del satèl·lit farà necessaris rellotges atòmics i una durada diferent dels dies i les hores
La NASA ha identificat diverses regions on podria fer allunar les naus del programa Artemis | NASA / Europa Press
La NASA identifica 13 punts de la Lluna on podrien aterrar naus tripulades
L'agència es prepara per tornar al nostre satèl·lit per primer cop des del programa Apol·lo
El Lunar Flashlight examinarà el Pol Sud de la Lluna distingint les zones de roca de les que estan cobertes de gel | NASA / JPL
Un petit satèl·lit farà un mapa dels dipòsits de gel del sud de la Lluna
El Lunar Flashlight suposa una altra passa cap a l'establiment d'una base autònoma al satèl·lit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa