MonPlaneta
La NASA identifica 13 punts de la Lluna on podrien aterrar naus tripulades
  • CA

La NASA ha anunciat que ha identificat 13 punts de la Lluna on es podrien fer aterrar naus tripulades. Segons ha explicat Mark Kirashich, administrador adjunt de la Divisió de Desenvolupament de la Campanya Artemis de l’agència espacial nord-americana, aquesta tria ens deixa “un pas gegantí més a prop de tornar a dur éssers humans a la Lluna per primer cop des del programa Apol·lo”.

Tornar a la Lluna per explorar-la més a fons

Artemis és el nom que ha posat la NASA al seu programa per tornar al nostre satèl·lit que, en la missió Artemis III, la primera tripulada, vol dur la primera dona a la Lluna. L’objectiu, però, més enllà d’això, serà “diferent a qualsevol [missió] anterior”, ha dit Kirashich, ja que els astronautes aniran a “zones fosques anteriorment inexplorades pels humans” i posaran les bases per a “futures estades de llarga durada”.

Aquest descobriment pot haver eliminat un dels principals impediments per a la colonització de la Lluna | Agència Espacial Europea
Un dels objectius del programa Artemis és mirar d’establir presència permanent a la Lluna | Agència Espacial Europea

Una tria amb múltiples condicionants

Pel que fa a les regions identificades, totes són a menys de sis graus del pol sud lunar i contenen diverses característiques geològiques positives per a l’aterratge. A més, ofereixen opcions en totes les oportunitat de llançament de l’Artemis III i estan lligats al calendari de la finestra de llançament, de manera que suposen múltiples opcions que flexibilitzen el llançament durant tot l’any.

Per seleccionar aquests punts, els científics i enginyers de la NASA han avaluat la zona propera al pol sud lunar amb dades de la sonda Lunar Reconnaisance Orbiter, a més de les dades recollides durant dècades d’investigació sobre el satèl·lit. A més, és clar, també es va tenir en compte la disponibilitat de finestres de llançament, és a dir, que van avaluar les regions en funció de la capacitat de permetre un aterratge segur no només pel que fa al pendent del terreny sinó també de la facilitat de comunicació amb la Terra i les condicions d’il·luminació, i l’accessibilitat i les capacitats combinades del coet SLS, la nau Orion i el mòdul Starship, fabricat per SpaceX.

Simulació del SLS en ple vol | NASA
Simulació del SLS en ple vol | NASA

El proper allunatge, cada dia més a prop

Segons la cap de ciència lunar d’Artemis, Sarah Noble, diversos indrets proposats són “en algunes de les parts més antigues de la Lluna” i, juntament amb les regions que sempre són a l’ombra, donen “l’oportunitat d’aprendre sobre la història” del satèl·lit recollint “materials lunars no estudiats anteriorment”.

El proper pas de la NASA serà analitzar les 13 regions juntament amb els científics i enginyers per seleccionar els possibles llocs d’allunatge de l’Artemis III i les dates de llançament, que determinaran les trajectòries i les condicions ambientals de la superfície lunar.

Més notícies
Superlluna vista el diumenge a la nit des de Terrassa
Una lluna per a la Lluna?
Els satèl·lits orbiten els planetes de la mateixa manera que els planetes orbiten les estrelles. Per tant, és lògic preguntar-se si les llunes poden tenir, al seu torn, les seves pròpies llunes
Aquesta és una de les primeres plantes de la història que han estat cultivades en sòl de la Lluna | Communications Biology
Aconsegueixen cultivar plantes en sòl lunar
És la primera vegada que un vegetal del nostre planeta ha germinat i crescut en terra d'un altre cos celeste
La missió CAPSTONE comprovarà les possibilitats d'una nova òrbita entre la Terra i la Lluna | NASA
Un satèl·lit, primer pas per construir una base entre la Terra i la Lluna
Serà llançat properament per la NASA i provarà l'òrbita el·líptica on es podria construir l'estació
La sonda Chang'e 4 poca estona abans d'aterrar a la cara oculta de la Lluna
La Lluna té dipòsits de CO2 sòlid que poden ajudar a colonitzar-la
Es podria fer servir per fer combustible o altres materials útils per a matenir una presència permanent al satèl·lit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa