MonPlaneta
Relacionen el neuroticisme i l’ansietat amb experimentar l’ASMR
  • CA

Un nou estudi ha descobert que les persones amb nivells alts de neuroticisme (inestabilitat emocional) i ansietat tenen més capacitat de sentir la resposta autònoma sensorial meridiana, o ASMR per les seves sigles en anglès. Una sensació de pessigolleix relaxant que, fa uns mesos, va esdevenir una sensació a internet, amb milers de vídeos i podcasts dedicats a explicar què és o, directament, a generar-ne.

L’ASMR una reacció del cos que fa sentir una mena de pessigolleig que comença al cap i el clatell i que pot escampar-se per tot el cos. No tothom l’experimenta i aquells que ho fan poden tenir diversos disparadors, de sorolls calmats, com ara un xiuxiueig, a un massatge. Sigui com sigui, aquesta sensació té un efecte positiu en el benestar personal, ja que contribueix a relaxar-se. Alguns estudis havien apuntat que les persones amb menys estabilitat emocional tenen més probabilitats d’experimentar ASMR, però fins ara no se n’havia tret res clar.

ASMR | Wikimedia Commons
ASMR | Wikimedia Commons

Així doncs, els investigadors van posar 36 voluntaris que havien experimentat ASMR i 28 que no a mirar un vídeo pensat per disparar aquesta resposta del cos. A més, els participants també van completar diversos qüestionaris que van ser emprats per avaluar la seva tendència general i concreta a patir ansietat i també la seva estabilitat emocional tant abans com després del visionat.

L’anàlisi de les seves respostes apunta clarament que els qui experimenten ASMR tenen nivells més alts d’inestabilitat emocional i d’ansietat, tant general com en el moment anterior a veure el vídeo. L’ansietat monentània, però, es va reduir després del visionat, i els qui van experimentar ASMR van tenir un augment destacat del seu benestar, a diferència dels qui no el van experimentar. Els canvis (o no), a més, correlacionen perfectament amb els resultats dels qüestionaris que van respondre.

Així doncs, sembla clar que els qui experimenten ASMR es caracteritzen més habitualment per la inestabilitat emocional i l’ansietat que no pas els qui no l’experimenten. Alhora, també apunten que disparar l’ASMR podria ajudar les persones amb aquests trets de personalitat, tot i que els autors de l’estudi avisen que cal més recerca per millorar la comprensió i corregir algunes limitacions de l’experiment que han dut a terme.

Més notícies
Moment en què s'administra una vacuna contra la covid-19 | ACN
Un 64% d’efectes lleus de les vacunes de la Covid són autosuggestionats
Uns investigadors els atribueixen a la versió negativa de l'efecte placebo
Relacionen l’estrès, l’ansietat i la depressió amb el risc de Covid
Estudis anteriors ja havien mostrat l'associació de factors psicològics amb la susceptibilitat de patir infeccions respiratòries víriques
Professionals sanitaris treballant i preparant-se per atendre pacients amb covid-19 a l'Hospital de Bellvitge | ACN
Proposen emprar un al·lucinògen per tractar l’estrès del personal sanitari
La psilocibina és present en alguns bolets d'ús recreatiu però, en aquest cas, es provarà un compost sintètic
Troben una pista clau per identificar les causes dels trastorns mentals
Comprendre-les com una combinació de tres factors podria revolucionar aquest camp de la medicina
Troben senyals d’ansietat al cervell fins i tot en entorns segurs
Un equip d'investigadors mira d'entendre l'impacte d'aquest trastorn al cervell
Les dents de llet poden indicar el risc de futurs trastorns mentals
Com els anells d'un arbre, tenen marques que es poden relacionar amb experiències viscudes durant la infantesa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa