MonPlaneta
Relacionen el neuroticisme i l’ansietat amb experimentar l’ASMR

Un nou estudi ha descobert que les persones amb nivells alts de neuroticisme (inestabilitat emocional) i ansietat tenen més capacitat de sentir la resposta autònoma sensorial meridiana, o ASMR per les seves sigles en anglès. Una sensació de pessigolleix relaxant que, fa uns mesos, va esdevenir una sensació a internet, amb milers de vídeos i podcasts dedicats a explicar què és o, directament, a generar-ne.

L’ASMR una reacció del cos que fa sentir una mena de pessigolleig que comença al cap i el clatell i que pot escampar-se per tot el cos. No tothom l’experimenta i aquells que ho fan poden tenir diversos disparadors, de sorolls calmats, com ara un xiuxiueig, a un massatge. Sigui com sigui, aquesta sensació té un efecte positiu en el benestar personal, ja que contribueix a relaxar-se. Alguns estudis havien apuntat que les persones amb menys estabilitat emocional tenen més probabilitats d’experimentar ASMR, però fins ara no se n’havia tret res clar.

ASMR | Wikimedia Commons
ASMR | Wikimedia Commons

Així doncs, els investigadors van posar 36 voluntaris que havien experimentat ASMR i 28 que no a mirar un vídeo pensat per disparar aquesta resposta del cos. A més, els participants també van completar diversos qüestionaris que van ser emprats per avaluar la seva tendència general i concreta a patir ansietat i també la seva estabilitat emocional tant abans com després del visionat.

L’anàlisi de les seves respostes apunta clarament que els qui experimenten ASMR tenen nivells més alts d’inestabilitat emocional i d’ansietat, tant general com en el moment anterior a veure el vídeo. L’ansietat monentània, però, es va reduir després del visionat, i els qui van experimentar ASMR van tenir un augment destacat del seu benestar, a diferència dels qui no el van experimentar. Els canvis (o no), a més, correlacionen perfectament amb els resultats dels qüestionaris que van respondre.

Així doncs, sembla clar que els qui experimenten ASMR es caracteritzen més habitualment per la inestabilitat emocional i l’ansietat que no pas els qui no l’experimenten. Alhora, també apunten que disparar l’ASMR podria ajudar les persones amb aquests trets de personalitat, tot i que els autors de l’estudi avisen que cal més recerca per millorar la comprensió i corregir algunes limitacions de l’experiment que han dut a terme.

Més notícies
Moment en què s'administra una vacuna contra la covid-19 | ACN

Un 64% d’efectes lleus de les vacunes de la Covid són autosuggestionats

Uns investigadors els atribueixen a la versió negativa de l'efecte placebo
:  - Mobile

Relacionen l’estrès, l’ansietat i la depressió amb el risc de Covid

Estudis anteriors ja havien mostrat l'associació de factors psicològics amb la susceptibilitat de patir infeccions respiratòries víriques
:  - Mobile
Professionals sanitaris treballant i preparant-se per atendre pacients amb covid-19 a l'Hospital de Bellvitge  | ACN

Proposen emprar un al·lucinògen per tractar l’estrès del personal sanitari

La psilocibina és present en alguns bolets d'ús recreatiu però, en aquest cas, es provarà un compost sintètic
:  - Mobile

Troben una pista clau per identificar les causes dels trastorns mentals

Comprendre-les com una combinació de tres factors podria revolucionar aquest camp de la medicina
:  - Mobile

Troben senyals d’ansietat al cervell fins i tot en entorns segurs

Un equip d'investigadors mira d'entendre l'impacte d'aquest trastorn al cervell
:  - Mobile

Les dents de llet poden indicar el risc de futurs trastorns mentals

Com els anells d'un arbre, tenen marques que es poden relacionar amb experiències viscudes durant la infantesa
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa