MonPlaneta
Tots els habitatges nous de Tòquio hauran de tenir plaques solars el 2025
  • CA

Tots els habitatges nous que es construeixin a Tòquio com a part de projectes de grans constructores a partir de l’abril de 2025 hauran de tenir, forçosament, plaques solars instal·lades. Així ho va aprovar aquest mateix dijous l’assemblea legislativa de la regió metropolitana de la capital japonesa, que ha decidit implantar aquesta mesura amb l’objectiu de reduir les emissions de carboni de la ciutat i, de retruc, de tot el país.

Una llei que afecta 50 grans empreses

La nova llei, la primera d’aquest tipus que s’aprova en una ciutat japonesa, obliga aproximadament 50 grans empreses constructores a equipar els seus projectes d’habitatges de fins a 2.000 metres quadrats amb sistemes de generació d’energia renovable, principalment plaques solars.

El Japó té objectius molt ambiciosos de redució d'emisions i força problemes per complir-los | A.S.
El Japó té objectius molt ambiciosos de redució d’emisions i força problemes per complir-los | A.S.

Un repte enorme per al Japó

A dia d’avui, el Japó és el cinquè emissor de gasos d’efecte hivernacle del món. Per bé que està compromès a assolir la neutralitat en carboni abans de l’any 2050, el repte a què s’enfronta és especialment gros perquè, després del tancament de la majoria de les seves centrals nuclears arran de l’accident de Fukushima de l’any 2011, el país s’havia tornat a abocar a la generació elèctrica mitjançant la crema de carbó. A més, la crisi energètica derivada de la invasió russa d’Ucraïna també està tenint efectes en l’economia del país, un altre motiu per accelerar la transició energètica i expandir la implantació de les renovables.

La governadora de Tòquio, Yuriko Koike
La governadora de Tòquio, Yuriko Koike

Actualment el potencial solar de Tòqui està aprofitat en només un 4%

A dia d’avui, i segons ha explicat la governadora de Tòquio, Yuriko Koike, només el 4% dels edificis de la regió metropolitana de Tòquio que podrien dur plaques solars en tenen d’instal·lades. Així doncs, i tenint en compte que els objectius del govern metropolità inclouen reduir a la meitat les emissions de cara a l’any 2030, aquesta mesura, tot i que va en la bona direcció, fins i tot podria resultar insuficient per assolir els objectius marcats.

Més notícies
El període Edo del Japó, en què el país va estar aïllat del món, va potenciar moltes pràctiques que a dia d'avui es considerarien sostenibles
El Japó, aïllat durant segles, va esdevenir un model de societat sostenible
El tancament del país va fer millorar molt l'aprofitament dels recursos propis
La turbina Kairyu és el sistema submarí de generació d'electricitat més potent del món | IHI Corporation
Una turbina submarina al Japó genera tanta energia com una central tèrmica
La Kairyu Deep Sea és un prototip enorme situat a 30 metres de profunditat
Camp de conreu de wasabi | Wikimedia Commons
El canvi climàtic amenaça el cultiu de wasabi
La producció a Shizuoka ha caigut un 55% en només deu anys a causa d'aquest i altres factors
Una de les plantes solars construides anteriorment per l'empresa al Japó
Una empresa catalana està construint una planta solar al Japó que abastirà 130.000 llars
La instal·lació, s’acabarà durant l’any 2020 a la ciutat de Hitachi, té una superfície de 35 hectàrees i es connectarà a la xarxa elèctrica de tot el país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa