MonPlaneta
Una empresa catalana està construint una planta solar al Japó que abastirà 130.000 llars
  • CA

L’empresa catalana Concom, de Cornellà de Llobregat i especialitzada en el desenvolupament i manteniment de grans infraestructures, ha dissenyat una planta d’energia solar al Japó, prop de Hitachi, una ciutat de 200.000 habitants ubicada a l’est del país.

La planta, que s’acabarà de construir durant l’any 2020 i ocuparà una superfície de 35 hectàrees, es connectarà a la xarxa elèctrica de tot el país. Per expandir-se al mercat japonès, Concom ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Tòquio.

Aquest projecte és el més gran que l’empresa ha desenvolupat íntegrament. El parc solar, un cop connectat a la xarxa elèctrica del municipi, subministrarà energia a llars, empreses, indústries o botigues, per exemple. En total, comptarà amb una potència pic de 32 megawatts, és a dir, l’energia que equivaldria al subministrament de 130.000 llars.

Segons el CEO de Concom, Josep Padró, el projecte vol “fomentar l’ús de les energies renovables, en un país que té molta consciència de la necessitat d’utilitzar fonts sostenibles”. D’acord amb Padró, “des d’aquesta estació se subministra energia que pot consumir-se en altres punts del país, perquè no s’acumula en un punt concret, sinó que viatja a través de la xarxa fins allà on es necessita”.

Es preveu que la construcció d’aquesta planta s’acabi al llarg del proper any i que suposi una inversió total d’uns 65 milions d’euros. L’empresa catalana també s’encarregarà del manteniment d’aquesta planta.

Fundada al 1996 i amb seu a Cornellà, Concom compta amb una plantilla d’una cinquantena de persones i filials a França, Itàlia, Portugal, els Països Baixos, Hong Kong, Taiwan i Mèxic, a més del Japó. De fet, l’empresa catalana ha dissenyat, construït i connectat el seu primer projecte a Taiwan aquest mes de setembre, una planta solar de 303 KW de potència. D’altra banda, a l’Estat espanyol, durant els propers dos anys, Concom té previst finalitzar el co-desenvolupament de diversos projectes d’energia fotovoltaica que sumaran 1 gigawatt de potència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa