MonPlaneta
El sud de la Xina pateix les pitjors pluges dels darrers 60 anys
  • CA

Algunes parts del sud de la Xina van patir, aquest cap de setmana passat, les pitjors pluges dels darrers seixanta anys. A set províncies diferents, segons informa la cadena nord-americana CNN, hi ha hagut esllavissades, inundacions de carreteres i desbordaments de rius que s’han endut cotxes i també cases. Una situació catastròfica que a més, a causa del canvi climàtic, serà cada vegada més habitual.

Un 90% de la mitjana anual en només 46 dies

Segons l’agència de notícies estatal Xinhua, a les províncies de Guangxi, Guangdong i Fujian les pluges han estat les més intenses des de 1961 ja que, entre el primer de maig i el 15 de juny, havien caigut 621 litres per metre quadrat, un 90% de les precipitacions mitjanes del país en tot l’any 2021.

Un voluntari ajuda en els tasques d'evacuació durant els grans episodis de pluges del sud de la Xina | CGTN
Un voluntari ajuda en els tasques d’evacuació durant els grans episodis de pluges del sud de la Xina | CGTN

La situació meteorològica actual, a més, fa molt probable que aquest episodis es tornin a repetir durant els propers dies mentre, al nord del país, el més probable és que les onades de calor se succeeixin. A la Xina, la temporada de les inundacions comença el mes de juny i normalment és molt intensa a les zones agrícoles molt poblades que hi ha al voltant del Riu Groc i els seus afluents. Tot i això, el perill que suposen a causa de la seva intensitat ha anat augmentant amb els anys i, a mesura que passin els anys, serà pitjor.

El govern xinès anuncia un pla per millorar la resiliència

De moment, a falta de les dades actualitzades, les pluges durant els primers dies de juny van causar la mort de com a mínim 32 persones només a la província de Hunan, on més de 2.700 cases van quedar greument afectades i es van destruir més de 96.000 hectàrees de conreu.

La setmana passada, el Ministeri d’Economia i Medi Ambient xinès va anunciar una nova estratègia de canvi climàtic per millorar la resiliència contra els efectes de l’escalfament global entre ara i l’any 2035, posant èmfasi en el seguiment els canvis i els seus efectes però també en el desenvolupament de sistemes d’alerta primerenca i de gestió dels riscos.

Més notícies
Les inundacions, cada cop més habituals pel canvi climàtic, són un problema no només pels danys immediats sinó per l'amenaça que suposen per a la seguretat alimentària | Programa de Desenvolupament de les Nacions Unides
Descobreixen una manera de fer més resistents els conreus a les inundacions
L'exposició a una molècula posa les plantes en un 'mode d'emergència' que en millora la supervivència
Les inundacions a molts punts de l'est d'Austràlia han estat les pitjors que es recorden | Ajuntament de Brisbane
El canvi climàtic duu pluges i inundacions mai vistes a l’est d’Austràlia
Els 790 litres per metre quadrat que han caigut en només una setmana ja han causat gairebé una desena de morts
Un home caminant per l'aigua a la ciutat inundada de Bad Neuenahr-Ahrweiler (Renània-Palatinat) | ACN
Les inundacions com les d’Alemanya i Bèlgica són fins a 9 cops més probables pel canvi climàtic
Els episodis de pluges fortes són entre un 3 i un 19% més intensos que abans a causa de l'activitat humana
La platja de Tossa després del pas del Glòria | ACN
Les inundacions per la pujada del nivell del mar podrien costar un 20% del PIB mundial el 2100
Segons els càlculs d'un equip de la Universitt de Melbourne, el cost podria arribar als 14 bilions d'euros i una àrea on viuen 287 milions de persones

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa