MonPlaneta
Primeres imatges del sabotatge dels gasoductes Nord Stream
  • CA

L’empresa Blue Eye Robotics i el diari suec ‘Expressen’ han publicat les primeres imatges que s’han pogut veure dels efectes dels actes de sabotatge a un dels gasoductes Nord Stream. Al vídeo es pot veure el punt on es va produir una de les quatre fuites, causades per explosions submarines. En aquest cas, un tram d’aproximadament 50 metres del gasoducte va volar pels aires.

Una destrucció causada per explosius molt potents

Fa gairebé un mes que es van detectar les fuites, i ara s’ha pogut veure què va passar exactament sota el mar en aquesta conducció que duia gas des de Rússia fins a Alemanya. El vídeo de Blue Eye Robotics mostra un forat d’una mida força grossa que es deu, segons afirma la policia de Dinamarca, a una de les quatre detonacions que van foradar el gasoducte i que, segons afirmen els experts, només es van poder fer amb explosius molt potents, capaços de destrossar una estructura de metall preparada per suportar la pressió de l’aigua als entre 80 i 110 metres de profunditat per on passa el seu recorregut.

La pitjor fuita de metà de la història

El passat 27 de setembre, diversos països van alertar que s’havien detectat fuites simultànies al Nord Stream i que, just abans, els sismògrafs havien registrat tremolors compatibles amb explosions submarines. A causa d’això, grans quantitats de gas metà, el principal component del gas natural que transportaven els gasoductes, es van alliberar a l’atmosfera, en la fuita més grossa que s’ha detectat mai d’aquest potent agent d’efecte hivernacle.

Les fuites dels gasoductes Nord Stream al Bàltic afecten l'escalfament global | Europa Press
Una de les fuites de gas natural causades pel sabotatge dels gasoductes Nord Stream | Europa Press

La investigació continua amb Rússia com a principal sospitosa

Les autoritats de diversos països continuen investigant per esclarir les circumstàncies de les explosions i qui en van fer els responsables, ja que sembla clar que van ser intencionades i coordinades. L’Institut per a l’Estratègia i la Seguretat Marina de la Universitat de Kiel, a Alemanya, fins i tot ha assenyalat Rússia com l’única possible responsable d’aquesta acció.

Més notícies
Emissions de metà en una explotació de gas | Carbon Mapper
Els nivells de metà a l’atmosfera estan pujant més ràpid que mai
Malgrat les promeses dels governs mundials, ha arribat a xifres rècord en una escalada sense precedents
Vaques alimentant-se a una granja | Domini Públic
Un suplement alimentari pot reduir les emissions de metà de les vaques fins a un 30%
Suposaria l'equivalent a retirar de la circulació 300 milions de cotxes
Els cosmonautes russos han fet propaganta de la invasió d'Ucraïna per part del seu país des de l'Estació Espacial Internacional | Roscosmos
Rússia celebra la invasió d’Ucraïna a l’Estació Espacial Internacional
Els seus cosmonautes s'han fet fotografies amb les banderes dels règims titella de Donetsk i Luhansk
El president nord-americà, Joe Biden, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, a la COP26 | Europa Press
Més de 100 països signen una reducció dràstica d’emissions de metà
La Unió Europea i els Estats Units són darrere d'aquest compromís, anunciat a la COP26

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa