MonPlaneta
Gairebé la meitat de cotxes disponibles a l’Estat són elèctrics o híbrids
  • CA

A dia d’avui, a l’estat espanyol, un 46% dels vehicles disponibles ja són elèctrics o híbrids endollables. És a dir, quan anem a un concessionari de cotxes nous, gairebé la meitat ja són opcions que aposten, en major o menor mesura, per un model de mobilitat més sostenible, segons un informe de BBVA Research. Més enllà d’aquest aspecte, però, hi ha altres avantatges que també cal tenir en compte i que estan ajudant a l’augment de la popularitat d’aquests vehicles.

Un 63% de conductors pensen a comprar un cotxe elèctric

Segons explica en un comunicat ANOVO, empresa de serveis de postvenda tecnològica, un 63% dels conductors de l’estat espanyol es plantegen comprar un cotxe elèctric, cosa que el posa al capdavant en aquest aspecte juntament amb Bèlgica, els Països Baixos i França. A més, mentre l’Associació Europea de Fabricants d’Automòbils afirma que l’11,9% de vehicles comprats a Europa són elèctrics, enguany a l’estat espanyol les vendes han pujat un 26% arribant fins a gairebé 60.000 cotxes venuts.

Els cotxes elèctrics ja no són el futur de la mobilitat sinó que són el present | Pxhere
Els cotxes elèctrics ja no són el futur de la mobilitat sinó que són el present | Pxhere

Tot i que encara hi ha alguns problemes importants, com la disponibilitat de punts de recàrrega, el Reial Decret 29/2021 afirma que alguns espais públics hauran de tenir punts de recàrrega el 2023 i que, en general, hi haurà una estació per cada 40 places d’aparcament, una mesura necessària per augmentar la confiança dels consumidors en aquesta opció de mobilitat.

Els avantatges es multipliquen

No obstant això, les motivacions pel canvi són diversos i, si al principi l’ecologia era el primer, ara l’augment del preu del combustible s’hi ha sumat. Justament, des d’ANOVO, es presenten quatre aspectes clau més enllà d’això que poden ajudar a decantar-se pel cotxe elèctric:

  • Més segurs: la mateixa indústria de l’automòbil coincideix que per la seva configuració, els vehicles elèctrics són més segurs. Entre les raons hi ha l’absència de combustió, la força en l’acceleració o el sistema de frenada regeneratiu.
  • No hi ha restriccions: a diferència dels impediments per accedir a algunes zones amb vehicles de combustió interna, el cotxe elèctric permet fer els viatges sense aquest problema.
  • Manteniment més assequible: experts del sector afirmen que mantenir un cotxe elèctric pot ser fins a un 30% més barat que fer-ho amb un de gasolina, ja que aquests darrers tenen més peces que es desgasten per la fricció i necessiten recanvis.
  • Més silenciosos: el motor d’un vehicle elèctric és completament silenciós, cosa que dóna més comoditat al conductor i als passatgers, que s’estalvien soroll i vibracions. Fora del cotxe, a més, redueixen la contaminació acústica, un problema habitual en ciutats on hi ha molta densitat de vehicles amb motor.
Més notícies
La xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics és una infraestructura essencial per a la mobilitat del futur | JCT 600
Un programa tria els millors llocs per als carregadors de cotxes elèctrics
El model pot solucionar de manera ràpida un repte que serà cada vegada més complicat
Les vendes de vehicles elèctrics continuen pujant ràpidament i ocupant una part més gran del mercat | Pixnio
Gairebé el 25% dels cotxes de Noruega ja són elèctrics
Més del 84% dels vehicles venuts el mes d'abril ho eren, mentre les vendes d'híbrids cauen en picat
L'autonomia i el temps de càrrega són els dos grans obstacles de la mobilitat elèctrica | Wikimedia Commons
La càrrega quàntica podria revolucionar la mobilitat elèctrica
Permetria omplir la bateria del cotxe com qui posa gasolina al dipòsit
Ple del Parlament Europeu | Wikimedia Commons
Brussel·les aprova posar fi a la venda de vehicles de combustió el 2035
La mesura afectarà els vehicles nous i pot ser una de les lleis més potents en aquest aspecte

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa