MonPlaneta
Un fons d’inversió despatxarà directors d’empreses si no redueixen emissions
  • CA

El fons d’inversió britànic Aviva Investors ha decidit fer una passa més per pressionar les empreses on té participació perquè facin més per lluitar contra el canvi climàtic. Segons informa la cadena pública del país, la BBC, Aviva proposarà despatxar els directors d’empreses que no marquin objectius ambiciosos per protegir el planeta.

Els plans del fons d’inversió, però, encara van més enllà que això. En un nou moviment dels grans inversors per aconseguir resultats que garanteixin beneficis a mitjà i llarg termini, Aviva també vol que els sous dels grans directius estiguin directament relacionats amb el compliment dels objectius de sostenibilitat de les empreses.

A dia d’avui, Aviva Investors gestiona uns 313.000 milions d’euros en actius, i unes 1.500 empreses de 30 països on té una participació important rebran una carta on se les informarà de les demandes que fan en representació dels seus inversors. A més del canvi climàtic, la protecció de la biodiversitat i el respecte als drets humans també formen part de les condicions.

Mark Versey, CEO d'Aviva Investors
Mark Versey, CEO d’Aviva Investors

A la seva carta anual, el cap d’Aviva Investors, Mark Versey, va afirmar que “faran els consells d’administració i els directors individuals responsables on el ritme del canvi no reflecteixi l’urgència exigida”, segons cita la mateixa BBC. Versey, a més, va recordar que entre 1970 i 2016 hi va haver un descens “alarmant” dun 68% en les espècies d’aimals i plantes. “És una preocupació seriosa perquè el serveis ecosistèmics proveïts pel món natural sostenen les nostres economies i societats”, va afegir, a més d’apuntar que més de la meitat dels beneficis econòmics del món “depenen de la biodiversitat”.

Segons el cap de governança ambiental, social i corporativa d’Aviva Investors, Mirza Baig, l’any passat 280 empreses van canviar les seves pràctiques després d’haver estat pressionats pel fons d’inversió. Tot i això, altres fons haurien de fer servir, creu, les seves veus per accelerar encara més el canvi.

Més notícies
Larry Fink | Fòrum Econòmic Mundial / Flickr
El fons d’inversió més gran del món diu que reduir emissions “és capitalisme”
Larry Fink, CEO de BlackRock, crida les grans empreses a prioritzar la lluita contra el canvi climàtic i el benestar de les persones
La borsa de Nova York | Pressdigital
Més de 200 grans empreses es comprometen a ser neutrals en carboni el 2040
La iniciativa, impulsada per Amazon, compta amb noms com ara Twitter, Heineken, Visa, Pepsi o Procter & Gamble
Reunió del Fons Monetari Internacional | FMI
Un directiu de l’FMI alerta que el canvi climàtic podria provocar greus crisis financeres
"La catàstrofe climàtica és catastròfica per al sistema financer", afirma Tobias Adrian, director del Departament de Mercats Monetaris i de Capital
JPMorgan
JPMorgan invertirà 2,1 bilions d’euros en promoure el desenvolupament sostenible
L'entitat, un dels bancs més grans del món, afirma que vol ajudar a combatre el canvi climàtic i la desigualtat
Pous de petroli
Petrolieres, inversors i administracions, en guerra per la reducció d’emissions
Exxon bloca una votació que l'hauria obligat a complir l'Acord de París mentre Shell abandona un dels principals 'lobbies' del sector per la seva inacció a l'hora de frenar el canvi climàtic
Joseph E. Stiglitz: “l’avarícia corporativa està accelerant el canvi climàtic”
El Premi Nobel d'Economia, execonomista en cap del Banc Mundial i professor a la Universitat de Colúmbia afirma en un article que encara "es pot evitar el desastre"
McDonald's és la més gran de les companyies que han rebut les cartes dels inversors
Un gran grup d’inversors exigeix sostenibilitat a les empreses de menjar ràpid
Amb 6,5 bilions de dòlars en actius a les seves mans, han enviat cartes a McDonald's, KFC, Burger King, Pizza Hut i d'altres perquè prenguin decisions dràstiques i combatin el canvi climàtic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa