MonPlaneta
El fons d’inversió més gran del món diu que reduir emissions “és capitalisme”

Reduir emissions i combatre el canvi climàtic “no és woke” sinó que “és capitalisme”. El CEO de BlackRock, el fons d’inversió més gran del món, ha estat així de clar en la seva darrera carta als CEOs del planeta, que va ser publicada aquest dimarts.

Les opinions de Larry Fink són molt tingudes en compte perquè és una de les persones més poderoses del món i la seva afirmació que els problemes del canvi climàtic també són problemes pel capitalisme és cada vegada més compartida entre el món de les finances globals. “No és una agenda social o ideològica”, va dir, ni tampoc “va de política”, sinó que les empreses han de refer les seves prioritats si volen continuar prosperant.

Borsa  | Wikimedia Commons
Borsa | Wikimedia Commons

L’any passat, BlackRock controlava més de 10 bilions de dòlars (10.000.000.000.000) en inversions, i per tant té una gran influència en les polítiques de moltíssimes empreses d’arreu del món. Així doncs, que s’hagi compromès a arribar a les zero emissions el 2050 i a prioritzar alguns aspectes socials en el seu model de negoci no és banal.

Fink, com ja havien fet alguns altres grans grups inversors, considera que posar-se objectius de reducció d’emissions és “crucial pels interessos econòmics a llarg termini” dels accionistes i que, a més, els responsables de les empreses s’haurien de posicionar en aquells afers que importen als seus treballadors i clients. “L’objectiu de la teva companyia és la seva Estrella Polar en aquest ambient remogut”, afirma, i és per això que “mai ha estat tan essencial que els CEOs tinguin una veu forta, un propòsit clar, una estratègia coherent i una visió a llarg termini”.

En línia amb la seva proposta d’unir el capitalisme i la lluita contra el canvi climàtic, Fink es mostra contrari a desinvertir en les empreses productores de petroli i gas perquè la seva contribució és importantíssima i, a més, “els governs i les empreses s’han d’assegurar que la gent continua tenint accés a fonts d’energia segures i assequibles“. Així, limitar el subministrament i no tenir en compte la demanda d’hidrocarburs “augmentarà els preus de l’energia pels qui se la poden permetre menys, resultant en una polarització encara més gran al voltant del canvi climàtic i l’erosió del progrés”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa