MonPlaneta
Els nous Samsung Galaxy tindran parts fetes de plàstic reciclat

La companyia coreana Samsung ha anunciat que els seus telèfons Galaxy tindran algunes parts elaborades amb plàstic reciclat. En concret, es faran servir xarxes de pesca, ampolles d’aigua i capses de CDs per a alguns dels components. Tot plegat forma part del pla de cinc anys de la companyia, anomenat “Galaxy for the Planet”, que té com a objectiu eliminar l’ús de plàstics els envasos dels telèfons i evitar que les restes de la fabricació vagi a parar a abocadors.

D’entre les dades que ha aportat l’empresa sobre com es farà servir aquest plàstic reciclat, en destaca que les xarxes de pescar, fetes de nylon, es converteixen en pellets de resina de poliamida, que serveix per a fer els suports que mantenen a lloc els botons del volum i d’engegar i apagar els telèfons.

Samsung Galaxy | Pixabay
Samsung Galaxy | Pixabay

Tot i que encara queda molta feina per fer, tenint en compte la gran quantitat de residus, contaminació i emissions de gasos d’efecte hivernacle provinents de la indústria de la telefonia mòbil, aquesta passa de Samsung en el camí de la sostenibilitat ha estat ben rebuda tenint en compte la importància d’aquesta companyia al mercat. A més, els consumidors cada vegada valoren més aquest tipus d’iniciatives a l’hora de comprar un nou telèfon.

En qualsevol cas, però, el més important que podrien fer les empreses del sector és fer que els seus aparells durin més, reduint la ràtio de renovació de telèfons i la generació de residus. Així doncs, tot i que aquest anunci suposa una bona acció publicitària i fins a cert punt una declaració d’intencions, tant Samsung com la resta del sector han de continuar treballant en aquest sentit per reduir l’impacte ambiental i la petjada de carboni de la seva activitat que, durant els darrers anys, ha augmentat exponencialment.

Més notícies
Deixalles electròniques a la Xina

Els avantatges ambientals i climàtics de recondicionar un telèfon mòbil

L'Agència Francesa per a la Transició Ecològica assenyala aquesta pràctica com una de les claus per cuidar el planeta
:  - Mobile
  | Pixabay

Cada dia dediquem gairebé 5 hores al mòbil

Aquesta xifra suposa aproximadament un terç del temps que passem desperts
:  - Mobile
Treballadors de Media Markt carreguen al camió una rentadora vella | ACN

Nova campanya pel reciclatge d’aparells elèctrics i electrònics

L'Agència de Residus alerta als negocis de vendes en línia que tenen l'obligació de recollir els vells si el client ho demana
:  - Mobile
Retirada de cobalt del càtode d'una bateria d'ió-liti esgotada  | Jeff Fitlow / Universitat Rice

Les bateries amb liti reciclat poden ser tan eficients com les de liti “nou”

Nou avenç en un dels obstacles més grans de la transició energètica
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa