MonPlaneta
Cada dia dediquem gairebé 5 hores al mòbil

La quantitat d’hores que dediquem cada dia de mitjana als nostres telèfons mòbils ja arriba a 4,8 hores, segons l’empresa de seguiment d’aplicacions App Annie. En un informe publicat recentment, la companyia afirma que el 2021 es van baixar aplicacions 230.000 milions de vegades, amb una despesa econòmica d’uns 150.000 milions d’euros. L’augment del temps que dediquem als nostres telèfons ha estat d‘un 30% respecte el 2019.

Pel que fa a la llista d’aplicacions més descarregades, TikTok és a la primera posició, amb un augment del temps d’ús d’un 90% respecte l’any anterior. Segons App Annie, a més, durant la segona meitat de 2022 aquesta aplicació podria arribar a uns 1.500 milions d’usuaris cada mes.

Pla mitjà de tres nens petits mentre miren el telèfon mòbil  | acn
Pla mitjà de tres nens petits mentre miren el telèfon mòbil | acn

Les xifres han estat obtingudes a través d’un càlcul amb dades de deu mercats estatals que incloïen, entre d’altres, els Estats Units, el Japó, el Canadà, Singapur, l’Índia, Turquia, Brasil, Indonèsia i Corea del Sud. En aquests tres darrers països, les hores dedicades cada dia al telèfon superaven les cinc hores, amb un 70% d’aquest temps dedicat a les xarxes socials i les aplicacions de fotografies o vídeos.

En el camp de les plataformes de vídeo, YouTube continua en la primera posició. Netflix, per la seva banda, ha quedat segona en moltes regions del món. Els jocs, per la seva banda, són el principal tipus d’aplicació en què s’han gastat diners, especialment els més simples i que serveixen per poca cosa més que per passar l’estona. Un negoci en auge i que cada any genera més i més beneficis.

Adolescent fent servir un telèfon mòbil  | Pxhere
Adolescent fent servir un telèfon mòbil | Pxhere

Entre les tendències globals observades n’hi ha algunes que tenen molt a veure amb els efectes de la pandèmia. Per exemple, l’ús de les aplicacions de compres ha augmentat moltíssim, com també ho han fet les de demanar menjar i begudes a domicili. Aquestes darreres, de fet, van augmentar el seu temps d’ús en un 50% respecte l’any anterior.

El canvi de les condicions de vida i com ens hi hem adaptat també ha afectat les aplicacions relacionades amb la salut i l’exercici físic, que han crescut moltíssim. I també les aplicacions per conèixer gent que, a més, han vist augmentar enormement el seus beneficis durant els darrers anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa