MonPlaneta
La refutació de 5 falsos mites mostra els avantatges de l’energia solar
  • CA

El preu de l’electricitat s’ha encarit enormement per diverses causes, i això fa que l’energia solar sigui una alternativa encara més eficient i econòmica per a les famílies. És per això que la demanda de plaques solars s’ha disparat a tota Europa, amb un creixement del 34% en la capacitat i l’estat espanyol en segona posició. En una nota de premsa publicada fa uns dies, l’empresa especialitzada Carvisa Energía va voler desmentir cinc falsos mites sobre l’energia solar i mostrar els seus grans avantatges:

Les instal·lacions són cares

Aquesta és una de les falses creences més esteses. La instal·lació no és una despesa sinó una inversió que, en uns cinc anys, s’ha amortitzat sobradament. A més, la despesa d’una instal·lació familiar se situa als volts dels 3.500€, una despesa considerable però que pot resultar molt rendible a mitjà termini.

Instal·lació de plaques solars a Raimat | ACN
La instal·lació de plaques solars és ràpida i senzilla | Phxere

L’estalvi no és gaire gran

Una instal·lació fotovoltaica redueix la factura de la llum fins a un 70% anual. A més, l’energia que no s’hagi consumit es pot abocar per abastir a altres, venent-la i obtenint alguns diners, o bé emmagatzemar-la per a quan sigui necessària. Així doncs, no només s’obté un benefici econòmic de l’energia solar sinó que a més se’n fa un consum intel·ligent.

La instal·lació i el manteniment són complicats

Instal·lar plaques solars és un procés ràpid i senzill, que triga entre 1 i 3 dies a dur-se a terme i que no causa cap dany a les cobertes dels edificis. Pel que fa al seu manteniment, no necessiten una cura especial per tal que continuïn funcionant a ple rendiment.

Plaques solars | Exciton Science
Plaques solars | Exciton Science

Les plaques només funcionen allà on fa sol

A països com Noruega, amb moltes menys hores de sol que a altres indrets de la Unió Europea, saben que no és així. De fet, allà entre el 98% i el 100% de l’energia és renovable, per bé que un 96% correspon a l’energia hidroelèctrica. No obstant això, la tecnologia fotovoltaica ha evolucionat moltíssim i es pot generar energia fins i tot en dies tapats o plujosos.

Només se’n pot fer ús si es té teulada pròpia

L’autoconsum col·lectiu ha esdevingut una opció a què tothom pot recórrer, tingui teulada pròpia o no. Així, els inquilins dels blocs de pisos poden aprofitat conjuntament els seus terrats, fer ús de l’energia i compartir despeses.

Més notícies
L'autoconsum compartit pot ser una gran oportunitat per empreses que tenen grans superfícies per generar electricitat | iSiSMAR
L’autoconsum compartit, un futur verd i ‘low-cost’ per a les empreses
El model permet estalviar fins un 40% de la factura i obtenir beneficis venent l'excedent a les empreses veïnes
Les instal·lacions de consum col·lectiu són una oportunitat molt atractiva per reduir la despesa d'energia elèctrica de pagament | Powen
6 beneficis de l’autoconsum col·lectiu d’energia
Avui entra en vigor el Pla d'Estalvi Energètic del govern espanyol, que el vol potenciar
Instal·lació de plaques solars | ACN
L’estalvi de l’autoconsum es duplica amb l’augment del preu de la llum
La situació actual ha reduït en tres anys l'amortització de les plaques solars i n'ha disparat 7 punts la rendibilitat
Joan Groizard | IDAE
Joan Groizard (IDAE): “L’autoconsum ha arribat per quedar-se”
Demana la col·laboració del sector per aconseguir capil·laritat a la societat i el territori, qualitat i suport al sector productiu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa