MonPlaneta
L’estalvi de l’autoconsum es duplica amb l’augment del preu de la llum

Durant el darrer any, el preu de l’electricitat ha pujat més d’un 300% i ha afectat molt la despesa econòmica de particulars i empreses. Així, l’autoconsum s’ha posicionat encara més com un avantatge a curt termini per reduir el rebut de la llum. Una de les empreses que h aprofitat per impulsar el seu servei d’autoconsum, per tal d’accelerar la transició energètica i fomentar l’ús plaques fotovoltaiques, és Barcelona Energia, la comercialitzadora pública de l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB

El seu director, Iu Gallart, assegura que Barcelona Energia creu que “les energies renovables són el futur, no només pel medi ambient sinó també com a solució per frenar l’augment constant del preu de la llum”. A més, afegeix que les persones que s’interessen per l’energia fotovoltaica “cada vegada són més” i que les consultes rebudes per fer un preestudi “s’han multiplicat per deu en les darreres setmanes”. Des de fa uns mesos, l’empresa pública té a disposició dels ciutadans un servei integral d’instal·lació de plaques solars, de l’estudi previ a la posada en marxa del servei.

El sector de la restauració, entestat a fer servir la factura de paper  | Pxhere
| Pxhere

La companyia posa com a exemple Àlex Torrents, un dels primers usuaris que va instal·lar plaques per a autoconsum a casa seva, que afirma que ha notat “una baixada considerable en el seu consum i, el que és més important, en el total de la factura”. A més, destaca com pot controlar el seu consum i la producció de les plaques en temps real gràcies a una aplicació mòbil. A més, Barcelona Energia també subratlla com, durant els darrers tres mesos, una família que va apostar per les seves plaques fotovoltaiques s’ha estalviat un 35% de la factura de l’electricitat, uns 500€.

Gallart apunta que “l’estalvi que genera l’autoconsum és el doble que el de 2020”. A més, pel mateix augment de l’electricitat, el retorn de la inversió ha passat de vuit anys a cinc, una reducció considerable, i el benefici d’una instal·lació fotovoltaica ha augmentat set punts, del 10% al 17%. A més, aquesta família no només ha estalviat diners sinó que també ha fet una contribució al medi ambient, evitant emetre uns 160,5kg de CO2 cada any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa