Durant el darrer any, el preu de l’electricitat ha pujat més d’un 300% i ha afectat molt la despesa econòmica de particulars i empreses. Així, l’autoconsum s’ha posicionat encara més com un avantatge a curt termini per reduir el rebut de la llum. Una de les empreses que h aprofitat per impulsar el seu servei d’autoconsum, per tal d’accelerar la transició energètica i fomentar l’ús plaques fotovoltaiques, és Barcelona Energia, la comercialitzadora pública de l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB

El seu director, Iu Gallart, assegura que Barcelona Energia creu que “les energies renovables són el futur, no només pel medi ambient sinó també com a solució per frenar l’augment constant del preu de la llum”. A més, afegeix que les persones que s’interessen per l’energia fotovoltaica “cada vegada són més” i que les consultes rebudes per fer un preestudi “s’han multiplicat per deu en les darreres setmanes”. Des de fa uns mesos, l’empresa pública té a disposició dels ciutadans un servei integral d’instal·lació de plaques solars, de l’estudi previ a la posada en marxa del servei.

El sector de la restauració, entestat a fer servir la factura de paper  | Pxhere
| Pxhere

La companyia posa com a exemple Àlex Torrents, un dels primers usuaris que va instal·lar plaques per a autoconsum a casa seva, que afirma que ha notat “una baixada considerable en el seu consum i, el que és més important, en el total de la factura”. A més, destaca com pot controlar el seu consum i la producció de les plaques en temps real gràcies a una aplicació mòbil. A més, Barcelona Energia també subratlla com, durant els darrers tres mesos, una família que va apostar per les seves plaques fotovoltaiques s’ha estalviat un 35% de la factura de l’electricitat, uns 500€.

Gallart apunta que “l’estalvi que genera l’autoconsum és el doble que el de 2020”. A més, pel mateix augment de l’electricitat, el retorn de la inversió ha passat de vuit anys a cinc, una reducció considerable, i el benefici d’una instal·lació fotovoltaica ha augmentat set punts, del 10% al 17%. A més, aquesta família no només ha estalviat diners sinó que també ha fet una contribució al medi ambient, evitant emetre uns 160,5kg de CO2 cada any.

Nou comentari

Comparteix