MonPlaneta
6 beneficis de l’autoconsum col·lectiu d’energia
  • CA

Aquest dimecres 10 d’agost entra en vigor el Pla d’Estalvi Energètic del govern espanyol, un paquet de mesures per reduir el consum d’energia i pal·liar els efectes de l’encariment del seu preu. A més de regular la temperatures d’aires condicionats i calefaccions, l’apagat d’aparadors i la il·luminació de comerços i edificis públics, també vol adoptar mesures per substituïr els combustibles fòssils per energies renovables i potenciar l’emmagatzematge i l’autoconsum d’energia per fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica.

“La solució energètica més rendible i sostenible”

L’autoconsum col·lectiu és un model energètic que pot servir per limitar la dependència de les fonts d’energia tradicionals i facilitar la transició a un sistema més sostenible, eficient i econòmic. A més, està subvencionat tant a nivell europeu com local, gràcies a les ajudes Next Generation i a les bonificacions de l’IBI de cada municipi.

Instal·lació de plaques solars a Raimat | ACN
Instal·lació de plaques solars | ACN

Des de la companyia energètica mexicana Powen expliquen sis dels seus beneficis que, afirmen, la converteixen en “la solució energètica més rendible i sostenible”.

1 – Més econòmic

Una instal·lació col·lectiva costa menys que diverses d’individuals. A més, com que es comparteixen despeses, la inversió inicial és menor.

2 – Més rendible

A conseqüència del punt anterior, el període d’amortització de la despesa inicial és menor, permetent recuperar la inversió abans de temps.

3 – Més eficient

Una instal·lació col·lectiva és més eficient que la suma de les instal·lacions individuals dels usuaris, perquè com més persones hi estiguin connectades, més alt serà el percentatge d’autoconsum.

4 – Estalvi comú d’energia

L’energia generada a través d’una instal·lació col·lectiva també abasteix altres elements comuns dels habitatges i les oficines, com els ascensors, la llum de l’escala, la il·luminació de portals i recepcions, etc.

5 – Nou ús de les cobertes

El 65% dels habitants de l’estat espanyol viu a edificis amb terrats i teulades ideals per a la instal·lació de plaques solars. Amb l’autoconsum col·lectiu aquestes cobertes, sovint en desús i que no donaven cap valor als seus propietaris, poden rendibilitzar-les d’una manera sostenible. En el cas d’empreses a polígons industrials, les plaques es poden ubicar als terrenys més adients.

6 – Més respectuós amb el medi ambient

A través de l’autoconsum col·lectiu s’ajuda a conscienciació social i ecològica de la població. Si la majoria d’una comunitat de veïna o un edifici d’oficines promou l’autoabastiment energètic, s’envia un missatge a la resta d’usuaris, facilitant que també apostin per aquesta energia neta i 100% renovable.

Més notícies
Els aires condicionats amb energia solar poden reduir molt la factura de l'electricitat | Pxhere
Com instal·lar plaques solars per tenir aire condicionat de franc a casa
Tenir-ne no només redueix la despesa elèctrica sinó que també redueix emissions
Les primeres plaques solars instal·lades a llars, naus industrials i edificis públics esgotaran la seva vida útil d'aquí a ben pocs anys, i el seu reciclatge pot ser l'inici d'un nou sector econòmic
Reciclar plaques solars serà un negoci multimilionari d’aquí a pocs anys
Reaprofitar-ne els materials serà cada cop més fàcil i més rendible
IKEA
IKEA anuncia una prova pilot per vendre plaques solars a les seves botigues
L'empresa llançarà una línia de productes fotovoltaics per a la llar
La tecnologia es basa en el mateix principi que les ulleres de visió nocturna | UNSW Sydney
Un gran avenç facilita la captació d’energia solar a la nit
Una millora en la captura d'energia termal pot augmentar enormement la generació renovable d'electricitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa