MonPlaneta
La calor extrema amenaça cada cop més la salut dels nadons i els infants
  • CA

Els efectes del canvi climàtic, i especialment la calor extrema, està esdevenint una amenaça cada vegada més gran per a la salut dels nadons i els infant de tot el món, fent que augmentin els ingressos hospitalaris per causes relacionades amb les temperatures. Així ho conclou un estudi dut a terme als Estats Units i publicat a la revista ‘New England Journal of Medicine’ que ha repassat les dades disponibles fins ara, concloent que continuar cremant combustibles fòssils és un perill cada cop més gran per a la salut dels més menuts.

Els efectes, és clar, no es limiten a la calor, sinó que també hi ha la pol·lució de l’aire, la mala qualitat de l’aigua, els esdeveniments meteorològics extrems… i no obstant això, la calor continua sent una causa de mort directa molt més habitual i el desastre ‘natural’ que més en provoca. En el cas dels infants i els nadons, cada cop fa que n’hi hagi més que acaben a urgències, aquest fet se suma a tots els altres motius que tenim per mirar de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle com més o més ràpidament millor.

Protegir tant els més grans com els més petits

Habitualment les onades de calor arriben acompanyades de recordatoris que cal mirar per la salut de les persones grans, amb una salut més delicada, però els més petits també noten cada dia més aquests efectes. A més, cal tenir-ne cura i mirar que siguin a un lloc el menys càlid possible i hidratats de manera habitual.

Un altre estudi, publicat a principis d’aquest 2022, apuntava que simplement haver estat exposat a temperatures extremes feia més probable que un infant acabés visitant les urgències de l’hospital en algun moment, fins i tot si era en un dia que no fos excepcionalment calid. A més, i pel que fa als Estats Units, un nadó que neixi ara viurà 35 cops més esdeveniments de calor extrema que els qui van néixer fa 60 anys. Així doncs, els efectes del canvi climàtic, que encara no estem ni començant a aturar, arriben cada vegada amb més força, afectant fins i tot els qui encara no han tingut temps a contribuir-hi.

Més notícies
La calor a l'Índia i el Pakistan ha arribat a nivells molt perillosos | Piqsels
La calor a l’Índia i el Pakistan arriba al “límit de la supervivència”
"Només pots adaptar-te fins a cert punt", recorda un dels membres del Panell Intergovernamental pel Canvi Climàtic
Les temperatures als dos pols del planeta han estat extraordinàriament altes
L’Antàrtida i l’Àrtic viuen una onada simultània de calor extrema
Els dos pols de la Terra estan experimentant temperatures entre 30ºC i 40ºC més altes que la mitjana
Paret verda a Anglaterra | danna § curious tangles / Flickr
Les “parets vives” reduirien un 30% la pèrdua de calor dels edificis
Convertir les parets de cavitat actuals en verdes podria millorar moltíssim l'eficiència energètica de les llars
Jennifer Boyer (Flick)
El fred i la calor extrems van causar 1,7 milions de morts l’any 2019
Es preveu que tant la calor com les malalties relacionades augmentin durant les properes dècades

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa