MonPlaneta
Apareixen milions de peixos morts en un riu d’Austràlia

L’aparició de milions de peixos morts en un riu d’Austràlia, al seu pas per la petita localitat de Broken Hill, ha sorprès enormement no només els habitants del poble sinó els de tot el país. Segons informa la cadena nord-americana CNN, citant la seva afiliada 9News Australia, les autoritats creuen que una combinació de l’onada de calor que afecta el país i les inundacions de fa pocs mesos els està matant per falta d’oxigen.

Empesos riu amunt per l’assecament de la plana d’inundació

Tot va començar amb l’aparició de vídeos que mostraven l’aparició de grans quantitats de peixos morts a Menindee Weir, a l’estat de Nova Gal·les del Sud. Entre els animals hi havia carpes i altres peixos de mida considerable, duts riu amunt juntament amb nutrients i matèria orgànica provinents de la plana d’inundació del riu, d’on les aigües s’estan retirant a causa de la calor i on la presència d’oxigen és cada cop menor.

Aquestes imatges tan impactants mostren com una quantitat immensa de peixos morts ha aparegut en aquest riu australià

Una conseqüència del canvi climàtic que pot fer-se cada cop més habitual

La situació, per bé que excepcional, no és pas la primera vegada que es veu. El mes de febrer ja es van veure milers de peixos morts a la mateixa zona i, l’any 2019, també es va produir un episodi amb una mortalitat semblant a l’actual. De fet, tot i que aquest és el més espectacular, tampoc no és l’únic episodi que està tenint lloc a Austràlia en aquests moments.

Tot plegat és un efecte claríssim del canvi climàtic ja que, en aquest país, l’empitjorament tant de les onades de calor com de les pluges torrencials pot fer que aquest tipus de fenòmens siguin cada vegada més habituals, alternant inundacions terribles amb sequeres extremes.

Més notícies
La taca de peixos morts ocupa una superfície d'uns 3.000 metres quadrats | Sea Shepherd
Troben més de 100.000 peixos morts surant en aigües franceses
Tant el Ministeri del Mar del país com la Comissió Europea han obert investigacions
L'ACA ha agafat mostres de l'aigua per analitzar-les i estudiar què ha pogut passar amb la reducció d'oxigen | CCMA
Troben milers de peixos morts entre els pantans de Riba-roja i Flix
Els agents rurals investiguen les causes d'un fets que es detecten coincidint amb unes proves a les comportes de la presa
Dofins
L’escalfament dels oceans està matant els dofins
A mesura que puja la temperatura de l'aigua, tant la seva esperança de vida com la quantitat de descendència que tenen es redueix notablement, segons afirma un estudi recent
Musclos cuits a la platja al Canadà | Christopher Harvey / CNN
L’onada de calor extrema de l’oest del Canadà cou vius musclos, cloïsses i altres mariscs
Més de mil milions d'aquests animals podrien haver mort, una catàstrofe sense precedents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa