MonPlaneta
Troben milers de peixos morts entre els pantans de Riba-roja i Flix
  • CA

Els Agents Rurals han trobat “uns pocs” milers de peixos morts al riu Ebre, al pantà de Flix, a la Ribera d’Ebre, segons ha informat ACN. El cos investiga ara les causes d’un fet que ha coincidit amb unes proves a les comportes del pantà de Riba-roja i amb la detecció d’una reducció sobtada de l’oxigen a l’aigua.

En les necròpsies dels animals i les primeres anàlisis de l’aigua no s’ha trobat cap causa evident de la mort dels animals, però s’esperen els resultats d’altres proves.

Miquel Àngel Garcia, cap del cos a les Terres de l’Ebre apuntava a TV3 que “malgrat la coincidència en el temps, els agents rurals no poden assegurar que les proves que es feien amb les comportes hagin pogut tenir alguna cosa a veure”. “Sí que és veritat que aquests treballs s’estan fent, però ara per ara només és una hipòtesi més que no descartem ni diem que en pugui ser la causa”.

Els Agents Rurals alerten que l’impacte ambiental “és molt gran” com també econòmic per la pesca turística. El cos treballa amb l’Agència Catalana de l’Aigua per determinar les causes de la mortaldat i poder corregir allò que hagi fallat per evitar nous episodis. De fet, membres de l’equip de l’ACA han pres mostres del riu per analitzar-les.

El cas es portarà als jutjats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa