MonPlaneta
Una píndola anticonceptiva masculina pot impedir nedar als espermatozous

Un equip d’investigadors dels Estats Units ha anunciat que és a prop de crear una píndola anticonceptiva masculina que impedeixi nedar els espermatozous. Aquest fàrmac, que no conté hormones, és descrit en un article a la revista ‘Nature Communications’ on s’informa dels resultats positius que han donat les primeres proves en ratolins.

Segons sembla, aquest fàrmac no caldria ser pres de manera continuada. Amb cada dosi, i sempre segons els resultats en rosegadors, els espermatozous es queden paralitzats durant unes quantes hores, impedint que fertilitzin un òvul. Abans de les proves en humans, però, es continuarà experimentant amb animals, començant pels conills.

pastilles medicament
Amb una sola píndola n’hi ha prou per impedir que l’esperma fecundi un òvul durant une quantes hores | MaxPixel

Prendre la píndola una hora abans de l’acte sexual

Si funcionés, però, podria marcar una gran diferència. Així, els usuaris podrien prendre’s la píndola una hora abans de mantenir relacions sexuals i controlar quanta estona a passat per saber si encara fan efecte o no. A més, com insisteixen els investigadors, no conté hormones, de manera que no pot causar cap efecte secundari com els que sí que poden tenir les píndoles anticonceptives femenines.

En aquest cas, els investigadors han mirat de desactivar una proteïna anomenada sAC, que es considera una mena ‘d’interruptor’ per fer nedar els espermatozous. Aquest medicament experimental, anomenat TDI-11861, inhibeix o bloqueja aquesta proteïna amb una sola dosi, immobilitzant les cèl·lules sexuals masculines abans, durant i després de l’acte sexual i durant unes tres hores, en el cas dels ratolins. Al cap de 24 hores, els efectes s’han dissipat completament.

Un gran canvi per a milions de persones

Aquest fàrmac, doncs, podria suposar un gran canvi per a milions de persones arreu del món, tant homes com dones, ja que posaria a la disposició de tothom un anticonceptiu reversible i fàcil de fer servir i sense els inconvenients –i tampoc els avantatges en quant a protecció– dels preservatius. Així, els homes podrien prendre’l quan fes falta i tan sovint com fes falta, modulant la seva fertilitat en cada moment.

Més notícies
La temporada reproductiva de les anxoves produeix grans turbulències a les aigües del mar
L’aparellament de les anxoves sacseja tant les aigües com una tempesta
El seu impacte en les corrents de l'aigua fa circular l'oxigen i els nutrients i millora el funcionament de l'ecosistema marí
Xenobots en ple procés de replicar-se
Els primers robots vius del món ja poden reproduir-se
La manera com ho fan, a més, no s'assembla a res que s'hagi vist mai en éssers vius "naturals"
La reproducció sexual és un dels grans misteris de l'evolució
Presenten dues noves hipòtesis sobre l’evolució de la reproducció sexual
El sexe és un dels grans enigmes de l'evolució, especialment pel seu cost energètic doble, que sembla poc eficient
Aquest saltamartí femella fa un quart de milió d'anys que es reprodueix clonant-se, un fet molt rar entre els animals | Universitat de Melbourne
Estudien una espècie de saltamartí es reprodueix sense mascles
Fa 250.000 anys que ho fan, en un nou cas d'un comportament molt poc corrent entre els animals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa