MonPlaneta
Un marcapassos biònic podria restablir el batec natural del cor

Després de l’èxit en assaigs en animals, ben aviat a Nova Zelanda es començarà a provar un marcapassos biònic que podria suposar una revolució en aquest camp de la medicina. A diferència dels aparells actuals, que mantenen un ritme constant, aquest nou giny podria restablir el batec natural, amb les irregularitats característiques de les persones sanes.

Els resultats de les primeres proves han estat publicades a la revista ‘Basic Research in Cardiology’. En condicions normals, el batec del cor va al ritme de la respiració, accelerant-se quan agafem aire i alentint-se quan el deixem anar, un fet comú en tots els animals. Amb un marcapassos normal, però, aquesta variabilitat es perd, i els investigadors responsables del desenvolupament d’aquest nou aparell, liderats per la Universitat d’Auckland, volen restaurar-la.

Imatge d'arxiu d'un quiròfan  | HUB
Imatge d’arxiu d’un quiròfan | HUB

Si els assaigs van bé, es podria haver trobat una manera de revertir completament la insuficiència cardíaca i tornar el ritme dels batecs al seu estat normal. De fet, l’estudi demostrar que introduir aquesta variabilitat natural millora la capacitat del cor de bombejar sang, augmentant-la fins a un 20% respecte un cor amb un marcapassos tradicional.

L’aparell sap reconèixer els senyals del cos que indiquen quan inspirem i expirem i adapta la freqüència cardíaca en base a això, tal com fan els cors sans, millorant enormement els resultats, fins i tot més enllà del que els seus mateixos creadors s’esperaven.

Ara mateix, el pla és començar a buscar voluntaris per als assaigs en humans que, si tot va bé, començaran aquest mateix any. Si els resultats són els que s’esperen, podríem ser davant d’una nova revolució mèdica que milloraria la qualitat de vida dels milions de persones que, a dia d’avui, necessiten un marcapassos per corregir la seva insuficiència cardíaca. No només podria salvar-los la vida, com fan els actuals, sinó que el seu cor tornaria a funcionar de la mateixa manera que ho feia quan estava completament sa, cosa que no s’havia aconseguit mai fins ara.

Més notícies
Pxhere

Dormir malament pot multiplicar per tres el risc de patir del cor

Un estudi dut a terme als Estats Units associa els trastorns del son amb el benestar cardiovascular
:  - Mobile
Els investigadors de Stanford han desenvolupat un mètode rapidíssim per seqüenciar l'ADN | Stanford University

La seqüenciació d’ADN més ràpida del món salva la vida a un adolescent

Matthew Kunzman patia un defecte cardíac que va ser detectat en només cinc hores i dos minuts, permetent un trasplantament ràpid
:  - Mobile
Imatge d'una operació de trasplantament cardíac a l'HUB

Descobreixen per què els àcids omega-3 prevenen l’arterioesclerosi

Saber-ho pot ajudar a desenvolupar tractaments per a malalties cardiovasculars
:  - Mobile
Iogurt amb muesli i mores | Pixabay

Un iogurt al dia pot ajudar a controlar la pressió sanguínia

Incloure'l a la dieta podria reduir la causa principal de problemes cardiovasculars
:  - Mobile
Imatge d'una operació de trasplantament cardíac a l'HUB

Un nou teixit sintètic repara el cor, els músculs i les cordes vocals

Gran avenç en el camp de la medicina regenerativa
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa