MonPlaneta
Un nou teixit sintètic repara el cor, els músculs i les cordes vocals
  • CA

Un equip d’investigadors de la Universitat McGill, al Quebec, ha anunciat la creació d’un nou biomaterial sintètic que pot reparar el cor, els músculs i les cordes vocals. Aquest gran avenç en la medicina regenerativa, presentat a la revista ‘Advanced Science’, combina coneixements de química, física, biologia i enginyeria i podria ajudar milions de persones arreu del món.

La recuperació dels danys al cor o a les cordes vocals sempre és molt complicada. A causa del moviment constant d’aquests músculs, els teixits han de suportar-lo per tal de reparar-se correctament. Fins ara, no hi havia cap material que es pugués injectar en aquests òrgans i que fos prou resistent. Ara, un nou hidrogel, un biomaterial que deixa espai a les cèl·lules perquè hi creixin, podria canviar-ho. Aquest biomaterial forma una estructura porosa que permet que el teixit creixi al seu voltant, reparant les lesions.

Un bioreactor de cordes vocals per provar el material | Universitat McGill
Un bioreactor de cordes vocals per provar el material | Universitat McGill

En el futur, això podria ajudar a que les persones amb les cordes vocals malmeses, com els qui han estat operats de càncer de laringe, puguin tornar a parlar, i millorar la salut cardíaca de persones que hagin patit malalties del cor. Això, a més, es podria aplicar a altres músculs, en el que seria un avenç molt important en aquest camp. Els investigadors, de fet, creuen que aquesta tecnologia fins i tot podria servir per a investigació, per exemple, creant teixits iguals que els pulmons humans per provar medicines per a malalties com la Covid-19 o altres.

Amb aquests resultats tan prometedors, s’obre una porta a continuar investigant, millorant aquest material i aconseguir, en el futur, posar-lo a disposició dels centres mèdics de tot el món. Si fos així es podria produir una millora enorme en la recuperació i en la qualitat de vida de milions de persones afectades de malalties o accidents molt diversos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa