MonPlaneta
Descobreixen nous antioxidants a la vedella, el pollastre i el porc

Un equip d’investigadors ha anunciat el descobriment de nous antioxidants presents a la vedella, el pollastre i el porc. Segons expliquen en un article publicat a la revista ‘Antioxidants’, han creat un nou mètode de detecció molt sensible que els ha permès trobar aquests compostos químics, anomenats 2-oxo-IDPs, que presenten una activitat molt alta.

Uns compostos que redueixen el cansament i prevenen la demència

Els dipèptids d’imidazole, o IDPs, són molt abundants tant a la carn com al peix i són substàncies que es produeixen al cos de diversos animals, inclosos els humans. Els estudis que se n’han fet fins ara apuntaven que són efectius a l’hora reduir el cansament i també de prevenir l’aparició de demències, però fins ara no s’ha pogut determinar quin és el mecanisme fisiològic mitjançant el qual ho aconsegueixen.

L'espectrometria de masses ha permès detectar dos antioxidants presents a la carn que fins ara es desconeixien | Universitat Metropolitana d'Osaka
L’espectrometria de masses ha permès detectar dos antioxidants presents a la carn que fins ara es desconeixien | Universitat Metropolitana d’Osaka

Un nou mètode per detectar-los

En aquest estudi, els investigadors han descobert per primer cop aquests 2-oxo-IDPs, que tenen un àtom d’oxigen més que els IDPs habituals, i a més han vist que tenen una activitat antioxidant especialment elevada: la 2-oxo-carnosina i la 2-oxo-balenina. Per al seu treball, els científics van establir un mètode per a la detecció selectiva i altament sensible de cinc tipus de 2-oxo-DIPs fent servir l’espectrometria de masses. Així es pot dur a terme una detecció quantitativa d’aquests compostos en els organismes vius.

És d’aquesta manera com han aconseguit descobrir per primer cop que la vedella, el porc, el pollastre i altres carns contenen antioxidants que no s’havien observat fins ara, entre els quals no només hi ha IDPs sinó també aquests dos 2-oxo-IDPs.

Una tècnica que pot ajudar molts camps de la investigació

Aquest descobriment, per bé que pugui semblar complex, és important per la troballa en sí però encara més perquè el mètode emprat es pot fer servir en molts camps diferents de la recerca científica: la biologia, la medicina, l’agircultura i la farmàcia, de manera que, afirmen el seus desenvolupadors, pot ajudar a millorar la salut de la població i a prevenir l’aparició de malalties.

Més notícies
Aquest tomàquet lila, modificat genèticament perquè tingui més antioxidant, podria ser un producte pioner en el desenvolupament d'aliments amb beneficis concrets per a la salut | Norfolk Plant Sciences
Aproven el conreu d’un tomàquet lila anticancerigen als Estats Units
La fruita ha estat modificada genèticament per a ser més bona per a la salut
La crema solar protegeix de gran part dels efectes nocius de la radiació solar, però no de tots
Un antioxidant natural podria augmentar l’eficàcia de les cremes solars
Neutralitza els radicals lliures dels raigs UVA i també un altre element encara més perillós
La col llombarda té el seu color característic pel seu alt contingut en antocianines
Menjar vegetals i tubercles liles redueix el risc de patir diabetis tipus 2
El seu alt contingut en antocianines afecta el metabolisme de l'energia, el microbioma intestinal i la inflamació
Descobert un conservant alimentari natural més efectiu que els artificials
Aquest producte d'origen vegetal podria, en un futur, ser una alternativa als que s'han fet servir fins ara

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa