L’empresa de turisme espacial Virgin Galactic va anunciar aquest dimarts que posava a la venda bitllets per viatjar a l’espai. Aquesta iniciativa suposa una passa força important pel desenvolupament d’una activitat tradicionalment reservada a científics, militars o multimilionaris, ja que l’empresa de Richard Bronson ha baixat el preu fins a un nivell que, tot i que fora de l’abast de la immensa majoria del món, farà viatjar a l’espai una mica menys exclusiu.
A partir d’aquest dimecres, tothom qui disposi dels aproximadament 396.000€ que costa un bitllet podrà comprar-lo i reservar seient en un dels nous vols suborbitals regulars de la companyia, que el durà a la frontera entre l’atmosfera i l’espai. El preu, és clar, també inclou uns quants dies d’entrenament per preparar els turistes per l’enlairament i el trajecte.

El viatge, que tindrà una durada d’aproximadament una hora i mitja, durà els passatgers a una alçada de més de 80 quilòmetres i, durant quatre minuts, podran experimentar la gravetat zero abans de tornar a la Terra. La nau en què viatjaran és la SpaceShipTwo Unity de la mateixa Virgin Galactic, que pot sortir d’un aeroport convencional. Un avió de mercaderies la duu a una alçada de 15km i, a partir d’allà, encén els motors per continuar cap amunt.
En un comunicat, el director general de l’empresa, Michael Colglazier, ha afirmat que espera que quan les operacions comencin, aquest mateix any, ja tinguin uns 1.000 clients.

Tot plegat arriba mesos després que el fundador de Virgin Galactic, Richard Branson, guanyés el propietari d’Amazon, Jeff Bezos, en la cursa de ser el primer a anar a l’espai amb una nau i un coet de disseny propi. Tot i que només va fer-ho dues setmanes abans, va ser un cop d’efecte important pel britànic, que va imposar-se a la competència de Blue Origin.
Sembla que, en el sector dels vols “low-cost” a l’espai, Virgin tornarà a avançar-se ja que, a dia d’avui, encara no se sap quin serà el cost dels vols comercials amb el coet New Shepard de Blue Origin. Pel que fa a la gran empresa privada del sector, SpaceX, fa dos anys que duu astronautes de la NASA en viatges d’anada i tornada a l’Estació Espacial Internacional. No obstant això, els seus vols per a passatgers privats continuen sent a l’abast d’encara menys persones.