Un exadministrador de la NASA ha creat una empresa que vol aprofitar l’augment de l’activitat al voltant de la Lluna. Quantum Space, dirigida per Steve Jurczyk, vol construir-hi una estació de servei que pugui repostar combustible, donar accés a internet i construir infraestructures que ajudin els països o les altres empreses privades que visitin el nostre satèl·lit per les raons més diverses.

Jurczyk va ser administrador associat de l’agència espacial nord-americana des del 2018 i, quan Joe Biden va ser elegit, va actuar com a administrador en funcions. Finalment, l’any passat va abandonar el lloc i es va unir amb alguns inversors i experts en la indústria espacial per posar en marxa el seu nou projecte.

El maniquí que viatjarà amb la missió Artemis I | NASA
El maniquí que viatjarà amb la missió Artemis I | NASA

Durant la propera dècada s’espera que hi hagi molta activitat a la Lluna. El projecte més conegut, sens dubte, és l’Artemis, de la NASA, que vol tornar a trepitjar el satèl·lit i, a més, dur-hi la primera dona i la primera persona de color. A més, però, també ha contactat amb empreses privades que volen explorar l’entorn. Així doncs, hi ha clients potencials per a una base com aquesta, tant científics com comercials com, fins i tot, militars.

Quantum Space té la intenció d’ajudar totes aquestes missions de diverses maneres. Primer de tot, amb una estació que faciliti les comunicacions entre la Terra, l’òrbita terrestre i la Lluna, amb un sistema d’Internet (LunaNet, l’anomenen) que depengui menys de les infraestructures del planeta. Una xarxa de comunicació per a tots aquells que transitin al seu voltant. A més, també podria observar tant la Lluna com la Terra i donar serveis a les naus que hi passin, com ara respostatge de combustible.

La
La “sortida de la Terra” capturada durant la missió Apol·lo 8 | William Anders / NASA

De fet, aquest seria un dels objectius a llarg termini, que un equip de robots s’encarregués d’això i també de fer reparacions no només allà sinó, fins i tot, als satèl·lits que orbiten la Terra. De fet, el pla és que no hi hagi una tripulació a l’estació sinó que tot sigui completament mecanitzat, una proposta que no es pot comparar amb res del que s’ha fet fins ara.

Per a tot això, però, encara queda molt, començant pel disseny de tot plegat i aconseguir els inversors que els falten per tirar-ho endavant. No obstant això, el 2024 ja es vol enviar un robot de prova a l’indret on es vol instal·lar l’estació per mostrar, a petita escala, alguns dels serveis que podria donar. Si tot anés bé, les empreses interessades a invertir-hi es podrien multiplicar i fer que aquesta idea de ciència-ficció sigui una realitat d’aquí a ben poc.

Més notícies
Primer llançament del coet Falcon Heavy de SpaceX, l'antecessor del Super Heavy que està en fase de desenvolupament

SpaceX vol enviar 52 missions a l’espai aquest 2022

Si ho aconseguissin seria una xifra rècord però aixeca alguns recels sobre la seguretat
:  - Mobile

Les restes d’un coet s’estavellaran contra la Lluna

El propulsor d'un Falcon 9, llançat el 2015, caurà sobre el nostre satèl·lit el 4 de març
:  - Mobile
Llançament d'un míssil balístic intercontinental rus | Wikimedia Commons

L’ONU vol actualitzar les normes de la presència humana a l’espai

Proves com la que va fer Rússia el novembre passat posen en perill la convivència fora de la Terra
:  - Mobile
La superfície de la Lluna | Negative Space

Les darreres dades sobre la Lluna ajuden a explicar-ne el passat

La pols de la seva superfície pot explicar què hi va passar fa més de 2.000 milions d'anys
:  - Mobile
La sonda Chang'e 4 poca estona abans d'aterrar a la cara oculta de la Lluna

La Lluna té dipòsits de CO2 sòlid que poden ajudar a colonitzar-la

Es podria fer servir per fer combustible o altres materials útils per a matenir una presència permanent al satèl·lit
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa