MonPlaneta
Un excap de la NASA vol construir una estació de servei lunar
  • CA

Un exadministrador de la NASA ha creat una empresa que vol aprofitar l’augment de l’activitat al voltant de la Lluna. Quantum Space, dirigida per Steve Jurczyk, vol construir-hi una estació de servei que pugui repostar combustible, donar accés a internet i construir infraestructures que ajudin els països o les altres empreses privades que visitin el nostre satèl·lit per les raons més diverses.

Jurczyk va ser administrador associat de l’agència espacial nord-americana des del 2018 i, quan Joe Biden va ser elegit, va actuar com a administrador en funcions. Finalment, l’any passat va abandonar el lloc i es va unir amb alguns inversors i experts en la indústria espacial per posar en marxa el seu nou projecte.

El maniquí que viatjarà amb la missió Artemis I | NASA
El maniquí que viatjarà amb la missió Artemis I | NASA

Durant la propera dècada s’espera que hi hagi molta activitat a la Lluna. El projecte més conegut, sens dubte, és l’Artemis, de la NASA, que vol tornar a trepitjar el satèl·lit i, a més, dur-hi la primera dona i la primera persona de color. A més, però, també ha contactat amb empreses privades que volen explorar l’entorn. Així doncs, hi ha clients potencials per a una base com aquesta, tant científics com comercials com, fins i tot, militars.

Quantum Space té la intenció d’ajudar totes aquestes missions de diverses maneres. Primer de tot, amb una estació que faciliti les comunicacions entre la Terra, l’òrbita terrestre i la Lluna, amb un sistema d’Internet (LunaNet, l’anomenen) que depengui menys de les infraestructures del planeta. Una xarxa de comunicació per a tots aquells que transitin al seu voltant. A més, també podria observar tant la Lluna com la Terra i donar serveis a les naus que hi passin, com ara respostatge de combustible.

La
La “sortida de la Terra” capturada durant la missió Apol·lo 8 | William Anders / NASA

De fet, aquest seria un dels objectius a llarg termini, que un equip de robots s’encarregués d’això i també de fer reparacions no només allà sinó, fins i tot, als satèl·lits que orbiten la Terra. De fet, el pla és que no hi hagi una tripulació a l’estació sinó que tot sigui completament mecanitzat, una proposta que no es pot comparar amb res del que s’ha fet fins ara.

Per a tot això, però, encara queda molt, començant pel disseny de tot plegat i aconseguir els inversors que els falten per tirar-ho endavant. No obstant això, el 2024 ja es vol enviar un robot de prova a l’indret on es vol instal·lar l’estació per mostrar, a petita escala, alguns dels serveis que podria donar. Si tot anés bé, les empreses interessades a invertir-hi es podrien multiplicar i fer que aquesta idea de ciència-ficció sigui una realitat d’aquí a ben poc.

Més notícies
Primer llançament del coet Falcon Heavy de SpaceX, l'antecessor del Super Heavy que està en fase de desenvolupament
SpaceX vol enviar 52 missions a l’espai aquest 2022
Si ho aconseguissin seria una xifra rècord però aixeca alguns recels sobre la seguretat
Les restes d’un coet s’estavellaran contra la Lluna
El propulsor d'un Falcon 9, llançat el 2015, caurà sobre el nostre satèl·lit el 4 de març
Llançament d'un míssil balístic intercontinental rus | Wikimedia Commons
L’ONU vol actualitzar les normes de la presència humana a l’espai
Proves com la que va fer Rússia el novembre passat posen en perill la convivència fora de la Terra
La superfície de la Lluna | Negative Space
Les darreres dades sobre la Lluna ajuden a explicar-ne el passat
La pols de la seva superfície pot explicar què hi va passar fa més de 2.000 milions d'anys
La sonda Chang'e 4 poca estona abans d'aterrar a la cara oculta de la Lluna
La Lluna té dipòsits de CO2 sòlid que poden ajudar a colonitzar-la
Es podria fer servir per fer combustible o altres materials útils per a matenir una presència permanent al satèl·lit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa