MonPlaneta
Richard Branson derrota Jeff Bezos en la cursa per viatjar a l’espai amb la seva pròpia nau
  • CA

L’empresari britànic Richard Branson va aconseguir, aquest diumenge, viatjar fins el límit de l’espai a bord d’un coet de la seva pròpia empresa, Virgin Galactic. Amb aquest vol de prova, el primer que feia l’empresa amb tripulació, el multimilionari ha aconseguit vèncer la persona més rica del món, Jeff Bezos, fundador d’Amazon i propietari de la companyia de turisme espacial Blue Origin, que té pensat fer un viatge semblant el proper 20 de juliol. Totes dues empreses tenen pensat començar a vendre viatges a l’espai durant els propers mesos, en una cursa comercial que fa anys que dura i en la que Branson acaba d’obtenir una victòria comercial gens menyspreable.

El vol de Virgin Galactic va ser suborbital, és a dir, que es va elevar fins a més de 85 quilòmetres d’alçada respecte la superfície terrestre, el límit entre l’atmosfera i l’espai. Allà, els passatgers van poder experimentar la gravetat zero durant uns quatre minuts abans d’emprendre el camí de tornada a la Terra. Els companys de Branson en aquest viatge van ser els pilots Dave Mackay i Michael Masucci, la cap d’instrucció d’astronautes Beth Moses, l’enginyer d’operacions Colin Bennet i la vicepresidenta de Virgin Galactic Sirisha Bandla. La nau SpaceShipTwo va sortir d’una pista d’enlairament convencional i es va enlairar fins a uns 15 quilòmetres abans de posar en marxa els seus propulsors per continuar ascendint.

L’empresa espera fer uns quants vols de prova més abans de començar les operacions. Tot i que el preu de viatjar a l’espai encara no és oficial, l’empresa ha dit que rondarien els 250.000 dòlars. Així, Branson aconsegueix posar un peu al negoci dels vols espacials privats on, fins ara, la companyia SpaceX d’Elon Musk no tenia rival, ja que ha aconseguit contractes per transportar material entre la superfície i l’Estació Espacial Internacional i, fins i tot, dur-hi astronautes de la NASA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa