MonPlaneta
Virgin presenta un nou vídeo del seu Hyperloop, “el mitjà de transport del futur”
  • CA

L’empresa Virgin Hyperloop ha fet públic a través del seu CEO, Josh Giegel, un vídeo que fa pensar que es troba a la fase final del seu projecte: “el mitjà de transport del futur”, càpsules propulsades amb levitació magnètica que es desplacen a més de 1.000 quilòmetres per hora a través de tubs de buit. Un salt endavant molt important tenint en compte que a finals de l’any passat, a les proves tripulades que es van fer, les càpsules no van superar en cap moment els 170km/h, per bé que van demostrar que era físicament possible construir l’Hyperloop i fer-lo funcionar.

Segons explica el vídeo, l’Hyperloop, que és molt més ràpid que cap altre tren de levitació magnètica en funcionament a dia d’avui, funcionaria com un convoi, amb tot de càpsules viatjant una darrera l’altra pel tub de buit. Un mitjà de transport, a més, que estaria completament en línia amb els objectius de sostenibilitat del futur perquè, en eliminar la fricció de l’equació, seria energèticament tan eficient que podria funcionar generant zero emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Si el vídeo reflecteix una realitat tangible o és un acte publicitari per atreure més inversors és un fet que encara podríem trigar força temps a descobrir, però aquests apropaments del que fins fa ben poc era ciència-ficció a la nostra vida diària sempre són benvinguts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa