MonPlaneta
Presenten el disseny d’un futur hotel a l’espai
  • CA
Recreació de l’aspecte final de l’Estació Von Braun | Gateway Foundation

El vell somni de fugir de la Terra i viure a l’espai podria ser una realitat força propera per a molta més gent que els astronautres que a dia d’avui habiten l’Estació Espacial Internacional. Si durant els darrers anys alguns milionaris han pagat per poder sortir del nostre planeta, durant els propers anys aquesta experiència podria esdevenir poca cosa al costat d’unes vacances a un hotel espacial. El projecte més ambiciós que es coneix a dia d’avui és l’Estació Von Braun, una instal·lació a l’òrbita terrestre que es planeja que sigui llançada el 2025 i que, el 2027, estigui completament preparada per rebre hostes.

Tot i que altres companyies com Virgin Galactic, SpaceX, Orion Span o Blue Origin estan treballant en idees semblants, algunes de les quals podrien entrar en funcionament fins i tot abans que la Von Braun, aquesta darrera estació, formada per 24 mòduls que giraran al voltant del nostre planeta, és la més espectacular i la de la que se’n coneixen més detalls. La idea de la companyia responsable, la Gateway Foundation, és construir una estació circular que, gràcies a la seva rotació, crearà una gravetat simulada que serà més intensa com més lluny del centre s’estigui. El nom de l’estació, batejada en honor a l’enginyer Wernher von Braun, el pare del programa de míssils de l’Alemanya nazi i, posteriorment, del programa nord-americà Apol·lo, ha estat triat perquè von Braun també va ser qui va tenir la idea original d’una estació rotant fa més de seixanta anys, un concepte que també va servir d’inspiració per a la pel·lícula “2001: Una Odissea de l’Espai”, dirigida per Stanley Kubrick i basada en un llibre d’Arthur C. Clarke.

Recreació de com podria ser una de les habitacions de la von Braun | Gateway Foundation

L’estació, construida amb materials moderns i una tecnologia impensable a l’època de von Braun, tindrà una capacitat màxima de 450 persones i estarà equipada amb habitacions càlides i comfortables, bars i totes les comoditats dels hotels terrestres però amb vistes privilegiades a la Terra, la Lluna o l’espai. A més, Gateway també planeja fer servir l’estació com a lloc de treball, tant si és per a investigació científica com per al negoci, cada cop més proper, de la mineria espacial. Pel que fa als aspectes relatius a la sostenibilitat, els responsables de la companyia pensen que els motors com el Raptor de SpaceX, que fa servir metà en comptes de combustible fòssil, podria ser una bona idea per al transport de i des de l’Estació Von Braun, i que el reciclatge i l’economia circular seran elements essencials del seu funcionament intern.

S’espera que la construcció de l’estació comenci el primer d’octubre d’enguany i que, durant els propers mesos o anys, se’n vagin coneixent més detalls. De fet, a la pàgina web de Gateway ja se’n poden consultar molts i fins i tot hi ha alguns vídeos on els responsables del projecte debaten alguns dels problemes de disseny més importants que han trobat fins ara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa