MonPlaneta
La sonda Psyche de la NASA sortirà cap a un asteroide metàl·lic aquest 2023

La NASA està a punt pel llançament de la seva sonda Psyche, la primera dissenyada per estudiar un asteroide metàl·lic. Segons va anunciar l’agència espacial nord-americana, el seu viatge començarà l’octubre d’aquest 2023 i arribarà al seu destí l’agost de 2029, després d’haver recorregut 450 milions de quilòmetres. Una missió que, a més dels seus aspectes purament científics, podria ser l’inici de l’era de la mineria espacial.

Problemes informàtics

Originalment el llançament s’hauria d’haver fet el 2022 però la finestra en la qual es podia fer, d’agost a octubre, es va perdre perquè els sistemes informàtics de la sonda encara no estaven a punt. Durant les darreres proves es va detectar un problema de compatibilitat que va ser corregit, però no prou ràpidament com per fer totes les comprovacions necessàries per fer el llançament amb el màxim de seguretat possible.

Els enginyers de la Nasa celebrant l'arribada a Mart de la sonda Insigh | Youtube
Els enginyers de la NASA esperen que, ara, la missió sigui un èxit assegurat | Youtube

Els enginyers de la NASA volien estar segurs que tot funcionés com calia. El programa de guia i navegació de la Psyche ajuda a controlar l’orientació de la nau mentre vola per l’espai i a assegurar que la seva antena apunta a la Terra per rebre i enviar dades i ordres, a més de donar informació sobre la trajectòria als sistemes de propulsió de la sonda. Diversos problemes, però, alguns encara derivats dels endarreriments causats per la pandèmia de Covid-19, van fer que no tot estigués a punt.

Les restes d’un planeta fallit

Ara, doncs, finalment tot està a punt per al llançament. Un cop la sonda arribi a l’asteroide, que també es diu Psyche, l’orbitarà durant 26 mesos per obtenir-ne el màxim d’informació possible. La quantitat de metalls que conté aquesta roca és tan enorme que, segons alguns investigadors, podria ser el nucli exposat d’un planetesimal, un simulacre de planeta que pot donar molta informació alhora sobre la formació dels planetes del Sistema Solar i de com podria ser el nucli d’un planeta rocós com la Terra.

Més notícies
Els cometes del Cinturó d'Asteroides també poden contenir aigua, al contrari del que es pensava fins ara | NASA / ESA
Detecten la presència d’aigua en un cometa del Cinturó d’Asteroides
L'estudi d'aquest cos ha aconseguit fer un gran descobriment i també crear un nou misteri
Aquest animal, conegut com a 'esquirol de goma', és una de les moltes criatures fascinants que viuen al fons de la Zona Clarion Clipperton | SMARTEX PROJECT / NERC
La mineria submarina amenaça una biodiversitat que ni tan sols coneixem
Un nou estudi fet en una sola zona del Pacífic adverteix que hi ha milers d'espècies desconegudes
Miners, entre els quals nens, a la República Democràtica del Congo | Flickr
La humanitat “exprimeix la taula periòdica” i ignora els riscos associats
Un estudi liderat pel CREAF posa de relleu els perills ambientals, econòmics, socials i geopolítics d'aquesta dependència
Un nou projecte de generació d'energia solar a l'espai posarà a prova la viabilitat d'aquesta idea | Caltech
Comença una gran prova de generació massiva d’energia solar a l’espai
Encapçalat per Caltech, l'equipament ha estat enviat a l'espai a bord d'un coet Falcon 9

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa