MonPlaneta
La Lluna té dipòsits de CO2 sòlid que poden ajudar a colonitzar-la
  • CA

En un descobriment que ha resolt un dubte que havia planat durant dècades, un estudi publicat a la revista ‘Geophysical Research Letters’ ha confirmat que, a la Lluna, hi ha dipòsits de diòxid de carboni en estat sòlid. Això podria ser molt important, ja que la seva explotació pot marcar una diferència enorme en el futur de les missions al nostre satèl·lit i fins i tot de l’establiment de colònies o si més no d’estades prolongades.

Aquests dipòsits, segons sembla, es troben als pols de la Lluna, les més fredes, on les temperatures poden baixar, fins i tot, més que a Plutó. En aquests indrets, el diòxid de carboni pot arribar a congelar-se, i es podria aprofitar per convertir-lo en combustible o en altres materials que ajudessin a establir una presència humana més llarga, facilitant la construcció d’algunes infraestructures i donant més energia de la que es pot capturar del Sol sense una instal·lació fotovoltaica de grans dimensions. A més, els científics també creuen que aquest CO2 podria ajudar a entendre l’origen de l’aigua i d’altres elements presents a la Lluna.

Imatge promocional d'un Starship a la Lluna | SpaceX
Imatge promocional d’un Starship a la Lluna | SpaceX

El fet és que l’existència d’aquests dipòsits de CO2 va ser teoritzat fa anys però, fins ara, no s’havia pogut demostrar que hi era. Per fer-ho, un equip d’investigadors va analitzar 11 anys de dades de la temperatura de la Lluna per tal de trobar els indrets més freds de la seva superfície. En examinar aquests indrets, es van descobrir diverses trampes de CO2 al voltant del Pol Sud de la Lluna, cobrint una àrea de 204 quilòmetres quadrats.

Tot i que això no assegura completament que a totes elles hi hagi dipòsits de diòxid de carboni sòlid, però serà una de les coses que caldrà explorar com més aviat millor per la importància de les implicacions que pot tenir. Del metà a l’acer, passant per combustible de coet i fins i tot biomaterials, el CO2 de la Lluna podria ser una font molt important de matèries primeres i s’hauria de convertir en una prioritat per a les properes missions, tripulades o no, que hi arribin, ja que podria canviar completament els plans per al futur al satèl·lit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa