Una part d’un coet de SpaceX es dirigeix directe a la Lluna. Llançat el febrer de 2015, després de set anys vagant per l’espai acabarà estavellant-se contra la superfície del nostre satèl·lit el proper 4 de març, segons afirmen els experts.
Originalment, aquest coet Falcon 9 va servir per posar un satèl·lit en òrbita. Es tractava de l’Observatori Climàtic de l’Espai Profund de l’Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica dels Estats Units. El coet va posar el satèl·lit en direcció a un dels punts de Lagrange, més enllà de la Lluna, on la gravetat de la Terra i el Sol s’anul·len mútuament.

En un moment d’aquest procés, la segona fase del propulsor es va separar de la resta del coet i va quedar surant a l’espai. Era tan lluny de la Terra que ja no podia tornar-hi i reentrar a l’atmosfera per falta de combustible, però tampoc no podia escapar-se de l’atracció del nostre planeta i de la Lluna i continuar cap a l’espai interplanetari.
Des d’aleshores, ha segut una òrbita erràtica que, afirmen els experts, el durà a impactar contra la Lluna d’aquí a poques setmanes a una velocitat de gairebé 10.000 quilòmetres per hora. Amb una massa d’unes quatre tones, s’espera que s’estavelli a la cara oculta del nostre satèl·lit, a prop de l’equador lunar. De fet, la seva òrbita ja el va dur a prop el passat 5 de gener però, el 4 de març, hi xocarà segur.

Els científics afirmen que aquesta col·lisió, per bé que fortuïta, podria aportar dades interessants sobre la Lluna, com ara què hi ha sota la superfície. Un impacte d’aquestes característiques farà saltar molt material del subsòl cap l’exterior que es podrà examinar amb detall. Tota una visió optimista sobre un fet que, en realitat, no és altra cosa que un accident, però que els experts volen aprofitar per conèixer una mica millor el nostre satèl·lit.