MonPlaneta
SpaceX vol enviar 52 missions a l’espai aquest 2022

La companyia SpaceX espera enviar fins a 52 missions a l’espai al llarg d’aquest 2022, segons va fer públic un comitè de seguretat de la NASA fa pocs dies. Si ho aconseguís, la companyia d’Elon Musk superaria el seu pròpi rècord (els 31 de 2021), però aquest objectiu tan ambiciós ha fet que es creessin alguns dubtes relatius a la seguretat de les missions.

Justament, aquesta xifra es va desvelar en una reunió del Comitè Assessor de Seguretat Aeroespacial de la NASA (ASAP), i durant la trobada, que es va fer online, l’exastronauta i membre del comitè Sandy Magnus va demanar tant a SpaceX com a la NASA que fossin “curoses durant el 2022 per no ser víctimes del seu èxit”. Així, després d’afirmar que SpaceX téun objetiu “ambiciós”, com ho són els 52 llançaments, va considerar que era “un ritme increïble”.

Simulació de la sortida de la Terra d'una càpsula Crew Dragon  | SpaceX
Simulació de la sortida de la Terra d’una càpsula Crew Dragon | SpaceX

La companyia, de fet, no només és un dels proveïdors més importants de la NASA, enviant i tornant astronautes i càrrega a l’Estació Espacial Internacional i treballant en el projecte Starship per tornar a posar astronautes nord-americans a la Lluna. A més, també treballa per moltes altres empreses de diversos països a més del Departament de Defensa dels Estats Units. I per si això fos poc, la companyia dedica una part dels llançaments a ella mateixa, principalment a l’establiment de l’enorme xarxa de satèl·lits Starlink, que vol donar accés a Internet de banda ampla a tot el planeta mitjançant milers d’aparells en òrbita.

El coet Starship en el moment del seu llançament | SpaceX
El coet Starship en el moment del seu llançament | SpaceX

Totes aquestes operacions són les que formen la seva agenda de llançaments, que enguany està pleníssima. Tot i això, és possible que el seu objectiu no es compleixi. Sense anar gaire lluny, el 2021 l’empresa volia aconseguir enviar 48 missions a l’espai i, a final, només van ser 31. Sigui com sigui, aquest 2022 SpaceX ja ha enviat quatre naus a l’espai i, per tant, sembla que va per bon camí per tornar a batre el seu rècord.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa