MonPlaneta
Una empresa d’ulls biònics deixa de donar assistència als seus pacients

Més de 350 persones de tot el món que duen ulls biònics fets per l’empresa Second Sight Medical Products s’han quedat sense assistència. Si tenen algun problema amb els seus implants, la companyia no els donarà cap tipus de suport perquè, des de fa uns anys, ha abandonat la tecnologia i ara ha deixat d’oferir servei tècnic.

La notícia, que sembla l’inici d’un malson de ciència-ficció, l’ha fet pública ‘IEEE Spectrum’. Segons sembla, fa uns anys, quan Second Sight es trobava a punt d’entrar en fallida, van decidir deixar de comercialitzar els implants, que han ajudat moltes persones a recuperar part de la visió. Ara, si a les persones que els duen els passa res, l’empresa no els donarà cap tipus d’ajuda, deixant-los a la seva sort.

El mitjà cita un dels clients/pacients de Second Sight, Ross Doerr, que resumeix la situació com “una tecnologia fantàstica i una empresa desastrosa”. Les dues línies d’implants de Second Sight, anomenades Argus I i Argus II, no “retornen” una visió normal sinó que creen imatges en escala de grisos que desapareixen si mouen el cap, uns resultats que, a més, varien de persona a persona.

Si en alguns casos han experimentat una millora limitadíssima de la visió, altres fins i tot han pogut esquiar. A tots els clients, però, se’ls va dir que en el futur rebrien actualitzacions del software dels ulls biònics i altres millores tecnològiques, com ara augments de la resolució o, fins i tot, la capacitat de veure la signatura de calor dels objectes.

El 2019, però, Second Sight va anunciar que retiraria la tecnologia d’implants de retina i, l’any següent, el director general va dimitir i la majoria de treballadors van ser acomiadats. Segons la mateixa empresa, això va impedir que continuessin donant el mateix nivell de comunicació i suport als qui duen els implants.

La darrera notícia és que Second Sight està estudiant fusionar-se amb una companyia biofarmacèutica. Els pacients/clients que havien tingut fins ara no saben què significarà això per a ells. La por més important, és clar, és precisament la que sembla més increïble: que es trobin duent un aparell al seu cos que no funciona i que ningú no és capaç d’arreglar.

Més notícies
Michel Rocatti ha aconseguit tornar a caminar gràcies a un implant | EPFL

Un home amb la medul·la seccionada torna a caminar gràcies a un implant

És la primera vegada que s'aconsegueix en una lesió tan greu
:  - Mobile
Steve Verze amb el seu ull prostètic | Moorfields Eye Hospital

Implanten el primer ull prostètic imprès en 3D del món

Un anglès de 47 anys és la primera persona a dur una reproducció fidel del seu ull perdut
:  - Mobile
Implant cerebral | Fonds de Dotation Clinatec

‘Curen’ la depressió a una dona amb un implant cerebral

El seu estat va millorar enormement, obrint la porta a continuar investigant en aquest tipus de teràpia
:  - Mobile
 | University of California - San Francisco

Aconsegueixen convertir les ones cerebrals en frases, ajudant a ‘parlar’ un home amb paràlisi

Caldran anys d'investigació però aquest avenç dóna esperança a milers i milers de persones arreu del món
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa