MonPlaneta
Un robot trenca un dit a un nen de 7 anys durant una partida d’escacs
  • CA

La setmana pasada, un robot va trencar un dit a un nen de 7 anys durant una partida d’escacs. Segons ha informat ‘The Moscow Times’, els fets es van produir durant l’Obert de Moscou el passat dia 19. Tal com va explicar el president de la Federació d’Escacs de Moscou, Sergei Lazarev, en declaracions a l’agència TASS, “el robot va trencar el dit al nen”, un després d’haver jugat moltes altres partides d’exhibició sense que hi hagués cap problema.

El vídeo de l’incident mostra clarament com el braç del robot agafa el dit del nen durant una bona estona abans que primer una dona i després tres homes corrin a ajudar-lo i aconsegueixin alliberar-lo i endur-se el petit Kristofer, un dels millors jugadors d’escacs de Moscou en la categoria de menors de 9 anys.

Una resposta massa ràpida

El vicepresident de la Federació Russa d’Escacs, Sergei Smagin, va oferir una explicació a l’accident: Kristofer va respondre massa ràpid a la jugada del robot, que li acabava de matar una de les peces. Tot i que des d’un punt de vista humà sembli que el robot s’enfadi i reaccioni violentament, Smagin va explicar que “hi ha algunes normes de seguretat” i que Kristofer les va violar, responent a la jugada del robot sense esperar-se a que acabés el seu moviment, un cas “extremadament rar”, va afirmar, i que és “el primer” que ell recordi.

Per sort, els serveis mèdics que van atendre Kristofer li van enguixar el dit però va poder continuar el torneig el dia següent i sense que, segons Lazarev, l’experiència l’hagués traumatitzat gaire. No obstant això, els pares del nen s’han posat en contacte amb l’oficina del fiscal perquè esclareixi les circumstàncies en què es va produir aquest accident desafortunat.

Segons Smagin, el robot, que pot jugar diverses partides alhora i que ja n’havia jugat tres el mateix dia, ha estat emprada a moltes competicions sense que hi hagués cap problema. No obstant això, va declarar que “sembla que s’ha d’advertir els nens”.

Més notícies
Swim és un dels darrers projectes d'innovació que finança el Jet Propulsion Laboratory de la NASA | JPL-Caltech
La NASA vol enviar robots submergibles a explorar mons oceànics habitables
L'agència espacial nord-americana ha aprovat finançar un projecte que té aquest objectiu
Els microrobots són una tecnologia en auge i amb cada vegada més aplicacions
Dissenyen un exèrcit de microrobots per rentar-nos les dents
Aquest avenç sorprenent podria ajudar especialment les persones que tenen dificultats per fer-ho soles
Xenobots en ple procés de replicar-se
Els primers robots vius del món ja poden reproduir-se
La manera com ho fan, a més, no s'assembla a res que s'hagi vist mai en éssers vius "naturals"
El robot és tan petit que pot posar-se sense problemes a la punta d'un bolígraf | Northwestern University
Creen un robot més petit que una puça i que pot caminar
Ha esta dissenyat als Estats Units i es pot controlar remotament gràcies a làsers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa