El submarí acrílic per a tres persones que pot baixar a més profunditat del món, el DSV Aurelia, va ser batejat dijous passat al Port del Fòrum de Barcelona i, aquest diumenge mateix, es va submergir per primera vegada, pas previ a la preparació per a les seves primeres missions. Aquesta neu, fabricada a Catalunya i que forma part d’una nova generació de submarins d’exploració, pot baixar fins a 2.300 metres de profunditat.

L'Aurelia al Port del Fòrum de Barcelona | REV Ocean
L’Aurelia al Port del Fòrum de Barcelona | REV Ocean

Una eina de luxe per a la ciència

Construït per Triton Submarines, una empresa dels Estats Units, l’Aurelia és el darrer model del productor de submarins civils més experimentat del món, i va ser muntat a les instal·lacions que la companyia té a Sant Cugat del Vallès. Es tracta d’un vehicle d’immersió profunda (DSV), un submergible tripulat de busseig profund que és autopropulsat.

Gràcies a aquest submarí, els científics, investigadors i convidats podran tenir una experiència inigualable d’observació de l’oceà, amb una enorme esfera acrílica que proporciona una experiència immersiva als ocupants, una vista sense obstacles de gairebé 360º. A més, també conté sensors científics complets, eines, càmeres i equips de mostreig.

El submarí Aurèlia durant el seu bateig | REV Ocean
El submarí Aurèlia durant el seu bateig | REV Ocean

Una empresa de primer ordre

L’Aurelia ha estat construït per a REV Ocean, una empresa sense ànim de lucre que vol fer que els nostres oceans tornin a ser saludables. Establerta a Noruega el 2017, vol permetre i inspirar solucions i combatre les pressions negatives que afecten els oceans del món. L’altre DSV de què disposa, el ROV Aurora, va entrar en servei l’octubre de 2021 i es va submergir fins a 3.800 metres a l’oceà Àrtic, permetent mostrejar respiradors hidrotermals amb èxit per primera vegada.

La CEO de REV Ocean, Nina Jensen, afirma en un comunicat que Aurelia és “absolutament increïble” i perfecta pels “objectius i ambicions” de l’empresa. Tot l’equip de la companyia va ser testimoni de la certificació final i del bateig de la nau. Ara, el submarí farà proves extenses al voltant de les Illes Balears per avaluar les seves capacitats, rendiment i equips científics, amb personal de Triton, funcionaris del Govern i de certificació i representants del propietari.

Més notícies
La temporada reproductiva de les anxoves produeix grans turbulències a les aigües del mar

L’aparellament de les anxoves sacseja tant les aigües com una tempesta

El seu impacte en les corrents de l'aigua fa circular l'oxigen i els nutrients i millora el funcionament de l'ecosistema marí
:  - Mobile
Les temperatures de l'Antàrtida podrien estar augmentant, en part, a causa de la presència d'ozó a les capes baixes de l'atmosfera

L’ozó a capes baixes és responsable de gran part de l’escalfament global

El seu impacte és molt més gran que el del forat de la capa d'ozó, segons un estudi recent
:  - Mobile
La regió mediterrània  | Agència Espacial Europea

Sequera i pujada del mar, el pitjor del canvi climàtic al Mediterrani

Segons un nou informe de l'IPCC, serà la regió més amenaçada d'Europa, amb impactes severs
:  - Mobile
La taca de peixos morts ocupa una superfície d'uns 3.000 metres quadrats | Sea Shepherd

Troben més de 100.000 peixos morts surant en aigües franceses

Tant el Ministeri del Mar del país com la Comissió Europea han obert investigacions
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa