MonPlaneta
Nou rècord de durada d’un vol sense pilot
  • CA

Airbus ha aconseguit batre el rècord de durada d’un vol sense pilot. El seu Zephyr S ha aconseguit passar més de 27 dies seguits a l’aire, batent un rècord que havia establert el mateix aparell l’any 2018.

Un vol alimentat 100% amb energia solar

El dron, que funciona totalment amb energia solar i que duu bateries per continuar volant durant la nit, va anar a les capes altes de l’atmosfera, on podia evitar tant el mal temps com el trànsit aeri comercial, i va mantenir-se a l’aire d’aquesta manera durant tot aquest temps sense necessitar d’aterrar a carregar les bateries ni ajuda externa per carregar-les durant el vol.

El Zephyr S pot tenir moltes aplicacions però aquest darrer vol per comprovar la seva resistència ha estat dut a terme per militars nord-americans | Airbus
El Zephyr S pot tenir moltes aplicacions però aquest darrer vol per comprovar la seva resistència ha estat dut a terme per militars nord-americans | Airbus

Segons les dades de vol, l’aparell va enlairar-se a Arizona, als Estats Units, i des d’allà va anar fins a Belize, a Amèrica Central, abans de tornar altra vegada cap al seu punt d’origen. En declaracions a ‘The Drive’, un portaveu de l’Exèrcit dels Estats Units, que és qui opera aquest dron, l’objectiu del vol és “provar la capacitat d’emmagatzematge d’energia, la durada de la bateria, l’eficiència de les plaques solars i les capacitats de manteniment de la posició d’aquest vehicle aeri no-pilotat”.

Aplicacions més enllà de les militars

Els resultats amplien molt la quantitat d’aplicacions pràctiques d’aquests drons, que no es limiten, afortunadament, a les militars, sinó que també podrien servir per ajudar en cas de desastres naturals.

De fet, un aparell d’aquest tipus, per l’alçada a què vola, pot proporcionar imatges semblants a les d’un satèl·lit però sense haver d’orbitar la Terra i, per tant, pot prendre una posició fixa i actualitzar la informació contínuament. A més, també pot tornar al lloc d’enlairament o on es vulgui i se li poden millorar els aparells, canviar el carregament, millorar-li la tecnologia…

Més notícies
El dron marítim que ha entrat a l'interior d'un huracà | Saildrone / NOAA
Un dron grava per primer cop un vídeo a l’interior d’un huracà
Les imatges i les dades recollides seran molt útils per entendre aquests fenòmens meteorològics devastadors
Reproducció de l'aspecte que tindrà el vehicle Dragonfly | NASA
Un dron explorarà el cel de Tità, una de les llunes de Saturn
La NASA aprofitarà l'èxit de l'Ingenuity a Mart per continuar l'exploració d'altres planetes i satèl·lits
Model de les ales d'un dron basades en les d'un espiadimonis | University of South Australia
Els drons del futur s’assemblaran a una màquina de volar de 300 milions d’anys d’antiguitat
Segons un equip de científics, la millor forma de fer evolucionar aquests aparells és basant-se en l'espiadimonis
Un dron volant a través de fum per mostrar els complexos efectes aerodinàmics | Robotics and Perception Group, UZH
Un nou algorisme pilota drons més ràpid que pilots humans professionals
És la primera vegada que un aparell autònom en derrota d'altres controlats per persones

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa