MonPlaneta
Un nou algorisme pilota drons més ràpid que pilots humans professionals
  • CA

Un dels elements que donen la seva utilitat a un dron és la seva velocitat. Com que la seva bateria és limitada, han de complir la seva missió, sigui quina sigui, en el menor temps possible, i pot ser que ho hagin de fer passant per finestres, habitacions o llocs concrets, sempre adoptant l’acceleració i la trajectòria més eficients. Fins ara els pilots humans, autèntics experts, sempre havien vençut els pilots automàtics. Fins ara.

Un equip de la Universitat de Zuric (Suïssa) ha anunciat, a la revista ‘Science Robotics’, la creació d’un algorisme que és capaç de triar la millor trajectòria d’un dron quarotor i que ha aconseguit superar la millor volta ràpida de dos pilots professionals d’entre els millors del món. La seva particularitat és que es el primer que genera trajectòries òptimes en temps real tenint en compte les limitacions de l’aparell, a diferència dels programes anteriors que treballaven en simplificacions del dron o de la descripció de la trajectòria de vol. En comptes d’assignar seccions del vol a trajectòries concretes, aquest algorisme fa que el dron passi per tots els punts però no li diu prèviament ni on ni com, sinó que un seguit de càmeres externes li donen informació posicional en temps real.

Abans de comercialitzar aquest pilot automàtic, l’algorisme haurà de ser simplificat per demanar menys potència a l’ordinador que el fa córrer, ja que ara triga una hora a calcular la trajectòria òptima. A més, necessita càmares externes, i en el futur es vol que faci servir les que duu el mateix aparell. Tot i això, haver demostrat que un dron autònom pot superar els millors pilots humans és prometedor i pot tenir moltíssimes aplicacions, de l’entrega de paquets a la cerca i rescat de supervivents en tot tipus d’accidents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa