L’Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica dels Estats Units i l’empresa Saildrone han fet públiques les primeres imatges obtingudes per un dron aquàtic des de l’interior d’un huracà enmig de l’oceà Atlàntic. El Saildrone Explorer SD 1045 va ser dirigit cap a l’interior de l’huracà Sam, de categoria 4. El drone s’està enfrontant a onades de més de 15 metres i vents de 200 quilòmetres per hora i, a més de vídeos, està recollint dades per comprendre millor un dels fenòmens atmosfèrics més devastadors que existeixen.

L’aparell està equipat amb una ala especial que li permet funcionar i sobreviure a aquestes condicions, obtenint informació que permetrà predir i entendre millor la creació i el creixement d’aquestes enormes tempestes. Durant aquesta temporada d’huracans, Saildrone ha col·locat cinc drons d’aquest tipus, que recullen dades durant tot el dia per captar cada petit canvi que es produeixi en les condicions atmosfèriques al mig de l’oceà, amb l’objectiu primordial de desenvolupar models que permetin salvar vides i que la població i les infraestructures estiguin més preparades en el moment en què arribi un huracà.

Aquest dron ha estat allà on cap buc de recerca on ha estat mai i ha anat fins l’ull de l’huracà, travessant una tempesta on pràcticament cap persona ha estat i ha viscut per explicar. Abans d’això, aquests aparells havien sobreviscut a les aigües que envolten l’Àrtic i l’Antàrtida, i és per això que els seus operadors van confiar que estigués preparat per sobreviure a la prova més extrema a què es podia enfrontar als mars i oceans de la Terra. Després d’aquest èxit, aquest tipus d’experiències es repetiran per augmentar el coneixement de què disposem dels huracans i els ciclons i aconseguir predir-ne la formació i el moviment amb molta més precisió i antel·lació, prevenint els seus efectes més destructius tant en les persones com en els edificis i estructures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa