MonPlaneta
Elon Musk anuncia que el seu supercoet s’estrenarà d’aquí a pocs mesos
  • CA

Elon Musk, director general i president de SpaceX, ha anunciat que el seu supercoet estarà en condicions d’estrenar-se d’aquí a ben poc. En una roda de premsa, l’empresari ha afirmat que el Starship gairebé està a punt i que podria començar a volar pels voltants del mes d’abril.

El sistema tindrà potència de sobres per dur astronautes fins a Mart, i ara està esperant que l’Administració Federal d’Aviació dels Estats Units completi el seu informe ambiental. Quan tingui l’aprovació de l’agència i els darrers detalls tècnics estiguin enllestits, cosa que hauria de passar el proper mes de març, la nau no hauria de tenir cap altre impediment per fer el seu vol inaugural.

És la primera vegada en dos anys que Musk dóna informació sobre aquest projecte en una presentació formal i, més enllà de les dades, no ha aportat res de nou a nivell tècnic més enllà d’alguns detalls i de la presentació de noves animacions que mostren el Starship volant, fins i tot, a prop de Mart.

Tot i això, el president de SpaceX ha aventurat que “hi haurà alguns anuncis en el futur que crec que emocionaran molta gent” i, des d’un punt de vista comercial, que “hi ha molts clients addicionals que voldran fer servir el Starship però no els vull robar el tro, faran els seus propis anuncis”.

El Starship és el coet més gran que s’ha fet mai, amb una alçada de 120 metres i una potència (75 meganewtons) que multiplica en més de dos la del Saturn V, el coet que feia servir la NASA per a les seves missions a la Lluna. S’espera que el seu vol inaugural el dugui a fer una volta a la Terra en 90 minuts.

Tot i que de moment només la nau en sí tornarà sana i estàlvia a la superfície, SpaceX vol que, com passa amb altres dels seus coets, el Super Heavy, el mòdul propulsor inferior, també pugui retornar i ser reutilitzat, abaratint moltíssim el cost de les operacions.

Més notícies
Satèl·lits Starlink a punt de ser desplegats, en una imatge d'arxiu | SpaceX
El vent solar ha destruït 40 satèl·lits Starlink de SpaceX
Van ser llançats el passat 3 de febrer i no han pogut arribar a l'òrbita, de manera que es desintegraran a l'atmosfera
Primer llançament del coet Falcon Heavy de SpaceX, l'antecessor del Super Heavy que està en fase de desenvolupament
SpaceX vol enviar 52 missions a l’espai aquest 2022
Si ho aconseguissin seria una xifra rècord però aixeca alguns recels sobre la seguretat
Robot de la NASA.
Elon Musk creu que els robots seran un negoci més gran que els cotxes
El fundador de Tesla i SpaceX ha anunciat que intensificarà els seus esforços en aquest camp
Les restes d’un coet s’estavellaran contra la Lluna
El propulsor d'un Falcon 9, llançat el 2015, caurà sobre el nostre satèl·lit el 4 de març

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa