MonPlaneta
Elon Musk creu que els robots seran un negoci més gran que els cotxes
  • CA

El fundador de SpaceX i Tesla, Elon Musk, creu que els robots seran un dels grans negocis del futur, superant el dels automòbils. En una conferència per a inversors de Tesla, Musk va afirmar que tenen aquest “potencial” i que, per tant, seran un dels objectius de la seva activitat durant el 2022.

En concret, el multimilionari sud-africà es refereix a un robot que forma part del seu projecte Optimus. Es tracta de l’anomenat “Tesla Bot”, que farà servir la mateixa intel·ligència artificial que els seus cotxes. De moment no se n’ha vist res, però Musk va explicar que tindrà una pantalla a la cara, podrà moure’s a uns vuit quilòmetres per hora i podrà aixecar fins a uns setanta quilos de pes.

Elon Musk | Wikimedia Commons
Elon Musk | Wikimedia Commons

És per això que la seva primera aplicació serà a les mateixes fàbriques de Tesla, on farà feina “movent peces amunt i avall”, tot i que el seu pla és que, més endavant, ajudi a compensar en moments en què falti mà d’obra.

Tot plegat ho diu el mateix Elon Musk que, anteriorment, havia advertit que les intel·ligències artificials podien ser perilloses per a la humanitat i que, per això, “el control descentralitzat dels robots serà crucial” per evitar una catàstrofe que només ens podem imaginar a través de les pel·lícules, els llibres i els videojocs de ciència-ficció.

Imatge de l'exposició
Imatge de l’exposició “Robots. Els humans i les màquines” | Cedida

A dia d’avui, segons les dades de la Federació Internacional de Robòtica, a les fàbriques del món hi ha uns 126 robots per cada 10.000 treballadors. Pel que fa a robots humanoides, però, tots els intents de fabricar-ne a gran escala, més enllà dels prototips que s’han presentat a fires de tecnologia durant les darreres dècades, han fracassat.

A dia d’avui, doncs, tot continua semblant molt llunyà. Tenint en compte els èxits d’Elon Musk en el passat, però, tant per a bé com per a mal, tenir en compte les seves prediccions sempre és bona idea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa