MonPlaneta
Creen uns mitjons per tractar la neuropatia diabètica als peus

Un equip d’estudiants de la Universitat Rice, als Estats Units, ha creat uns mitjons que serveixen com a mètode d’administració portàtil de tractaments elèctrics i amb vibracions contra els problemes als peus causats per la neuropatia diabètica. Aquest dispositiu, tal com expliquen en un article publicat a la pàgina web de la universitat, podria ser una gran ajuda per al dolor i la pèrdua d’equilibri dels qui pateixen aquest problema, millorant notablement la seva qualitat de vida.

Els enginyers han dissenyat un mitjó amb una sola intel·ligent que pot administrar tant vibracions com estimulació nerviosa elèctrica transcutània, bloquejant els senyals del dolor que haurien d’anar cap al cervell i també ajudant en l’equilibri, una gran ajuda per a les persones amb neuropaties derivades de la diabetis, que són aproximadament la meitat dels pacients i que afecten principalment els peus i les cames.

Els dissenyadors d'aquest aparell, que podria ajudar moltíssimes persones arreu del món a tenir una millor qualitat de vida | Jeff Fitlow / Rice University
Els dissenyadors d’aquest aparell, que podria ajudar moltíssimes persones arreu del món a tenir una millor qualitat de vida | Jeff Fitlow / Rice University

Combinant el millor de les teràpies existents en un dispositiu portàtil

L’objectiu d’aquest dispositiu, anomenat ‘StimuSock’, és combinar el millor de les teràpies existents per a aquest problema en un sol aparell pensat per ser el màxim de còmode per a l’usuari. Fins ara, els productes o aparells emprats eren fàrmacs o grans aparells per fer servir a casa. Cap dels dos, però, pot tractar el dolor i els problemes d’equilibri alhora, i en canvi aquests mitjons ho poden fer de manera portàtil, fàcil i còmoda, duent-los tot el dia i posant-los en funcionament quan calgui a través d’una aplicació mòbil que controla el tipus, la intensitat i la durada de la teràpia, a més d’en quina part del peu cal intervenir.

Segons els enginyers, la versió definitiva del Stimusock hauria de tenir prou bateria com perquè, al llarg del dia, els pacients pugin rebre fins a quatre sessions d’estimulació elèctrica al dia i, la resta del temps, estar en ‘standby’.

Més notícies

Una startup catalana crea un dispositiu que diagnostica malalties renals amb una gota de sang

El sistema permet realitzar l’extracció de sang des de casa o a la consulta mèdica i obté els resultats en 5 minuts
:  - Mobile
L'anell permet transforma el calor que emana el cos humà en energia

L’anell que converteix el cos en una bateria

El nous dispositiu portàtil de baix cost transforma el cos humà en una bateria biològica
:  - Mobile

Els cors mecànics aconsegueixen que es regenerin els teixits de l’òrgan

Aquest descobriment podria obrir camí a noves teràpies en recuperació de casos d'insuficiència cardíaca
:  - Mobile
Els infarts es podrien diagnosticar en cinc minuts gràcies a un nou dispositiu | Marco Verch / Flickr

Creen un aparell que es col·loca al canell i diagnostica atacs de cor

Aquest invent podria accelerar el diagnòstic, salvar vides i estalviar despeses al sistema sanitari
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa