MonPlaneta
L’anell que converteix el cos en una bateria
  • CA

Un mecanisme desenvolupat per investigadors de la Universitat de Colorado a Boulder, aprofita la calor natural que desprenem les persones mitjançant generadors termoelèctrics per convertir la nostra temperatura interna en electricitat, ha exposat la universitat en un comunicat. El model que s’ha presentat es mostra com un anell, però la seva futura comercialització no s’encotilla en aquest accessori, es tracta d’un producte prou flexible per portar-lo com una polsera o qualsevol accessori que estigui en contacte amb la pell.

L’autor principal de la investigació ha remarcat que en un futur volen poder alimentar els nostres dispositius electrònics portàtils sense necessitat d’incloure-hi una bateria. El mecanisme presentat per la Universitat de Colorado pot generar aproximadament 1 volt d’energia per cada centímetre quadrat d’espai de la pell en què està en contacte. Actualment encara és menys que del que generen les bateries existents, però suficient per alimentar alguns elements electrònics com rellotges o rastrejadors de fitness.

Com la mateixa universitat reconeix a la seva web és una tecnologia que sona a ciència-ficció, gairebé com si ens coléssim en el món de Matrix, però per sorprenent que sembli ja hi ha hagut investigacions anteriors en aquest camp. La possibilitat que ens ofereixen els dispositius termoelèctrics ha despertat l’interès de molts científics, la diferència amb les recerques anteriors és que l’actual ofereix un producte de fàcil reparació i totalment reciclable. Malgrat tot encara haurem d’esperar si volem adquirí aquest dispositiu i convertir-nos en la nostra pròpia bateria uns cinc o 10 anys, segons càlculs dels investigadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa