MonPlaneta
Aconsegueixen posar pell viva en un robot
  • CA

Un equip de científics japonesos ha aconseguit posar pell viva, semblant a la humana, en un robot. Segon expliquen en un article publicat a la revista ‘Matter’, els investigadors, liderats per la Universitat de Tòquio, han fet la prova en un dit, una part molt estudiada i molt important d’aquestes màquines, donant-li un aspecte molt més semblant al d’un ésser viu.

Els mateixos components que la pell humana

La pell s’ha fet amb els mateixos ingredients que la humana. Primer el dit robòtic va ser submergit en una solució de col·lagen i fibroblasts de pell humana, els dos principals components d’aquest organ. A mesura que la solució s’anava enganxant al dit, es van aplicar cèl·lules epitelials al seu exterior, donant-li un recobriment el més semblant possible al de la nostra pell.

En les proves a què va ser sotmesa, la pell es va moure lliurement a mesura que el dit s’estirava i es flexionava. A més, també se li va fer una “ferida” que després va ser embenada, i després que el col·lagen reparés la pell, el robot va tornar a moure’s amb total llibertat. A més de tot això, la pell pot repel·lir l’aigua, augmentant la quantitat de funcions que el robot pot dur a terme.

El dit robòtic durant el procés d'implantació de la pell viva | Universitat de Tòquio
El dit robòtic durant el procés d’implantació de la pell viva | Universitat de Tòquio

Robots que puguin treballar entre humans

Els robots humanoides, un element clàssic de la ciència-ficció, són robots que estan dissenyats per dur a terme tasques que involucrin relacionar-se amb humans en diversos entorns, ja siguin en el sector dels serveis, les cures o fins i tot la medicina. Els experts afirmen que tenir robots que s’assemblin a nosaltres és important quan les seves tasques tenen lloc en indrets on hi ha humans habitualment, no pas per raons psicològiques ni socials sinó, simplement, perquè els espais on hauran de treballar han estat preparats per a les persones.

Així, si un robot estigués fet només de metall, li caldria ser molt més precís per agafar objectes sòlids, especialment pel que fa a la pressió. Amb una pell tova com la nostra, en canvi, no faria falta que ho fos tant, ja que la pell s’adapta fins a cert punt als sòlids amb què entra en contacte.

Reptes pendents

No obstant això, i com d’important és aquest darrer avenç, el desenvolupament de pells pseudohumanes per a robots encara es troba a les beceroles. Al cap i a la fi, com a organisme viu que és, necessita rebre nutrients de manera contínua alhora que la brutícia que s’hi acumula i els residus que genera han de ser eliminats. En aquest cas, és clar, la pell instal·lada al dit no és capaç de fer-ho.

Per posar remei a això, els investigadors volen continuar treballant en la incorporació d’altres sistemes biològics com ara un de vascular per dur nutrients a les cèl·lules i mantenir-les vives, a més de crear detalls addicionals a la pell com ara fol·licles capil·lars, ungles o glàndules sudorípares.

Més notícies
El robot és tan petit que pot posar-se sense problemes a la punta d'un bolígraf | Northwestern University
Creen un robot més petit que una puça i que pot caminar
Ha esta dissenyat als Estats Units i es pot controlar remotament gràcies a làsers
Aquest robot, dissenyat amb principis inexistents a la natura, ha superat totes les expectatives a l'hora de saltar | Nature
Un robot aconsegueix saltar fins a una alçada de més de 30 metres
El seu disseny li ha aconseguit triplicar el rècord anterior fent servir una tècnica inexistent entre els éssers vius
El desenvolupament d'ulls artificials podria canviar la vida de milions de persones | Pixabay
Nova passa endavant en el desenvolupament d’ulls artificials
Uns investigadors han dissenyat un nou prototip que reconeix més profunditat de colors
Robot de la NASA.
Elon Musk creu que els robots seran un negoci més gran que els cotxes
El fundador de Tesla i SpaceX ha anunciat que intensificarà els seus esforços en aquest camp

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa