MonPlaneta
La pel·lícula ‘Barbie’ va causar una escassetat mundial de pintura rosa

La pel·lícula ‘Barbie’ és, per a bé o per a mal, una de les que més ha cridat l’atenció aquest 2023 i per a les que hi ha més expectativa. Abans de la seva estrena, el proper 21 de juliol, la seva dissenyadora de producció, Sarah Greenwood, va revelar un altre detall sorprenent del rodatge: va causar una escassetat mundial de pintura rosa a causa de les grans quantitats que van fer falta per a fer els decorats del film. Una anèdota que, alhora, exemplifica les enormes quantitats de recursos que es consumeixen en indústries com la del cinema, on els pressupostos, sovint, no són un problema.

Segons explica la mateixa Greenwood en una entrevista a ‘Architectural Digest’, gairebé esgoten tota la pintura d’aquest color que hi havia al món. “El món es va quedar sense rosa”, afirma, per crear el món de plàstic on Barbie (Margot Robbie) i Ken (Ryan Gosling) viuen juntament amb la resta de personatges de la pel·lícula.

Reproduir el món de Barbie a escala real va requerir quantitats enormes de pintura rosa
Reproduir el món de Barbie a escala real va requerir quantitats enormes de pintura rosa

La creació de Barbie Land

La directora i co-guionista de la pel·lícula, Greta Gerwig, volia mantenir l’aspecte infantil de tot el que apareix a la pantalla i, per tant, el rosa era imprescindible: “Volia que els roses fossin molt brillants i que tot fos gairebé excessiu” per tal de “crear literalment l’univers alternatiu de Barbie Land”.

És per això que Greenwood, nominada sis vegades a l’Oscar al millor disseny de producció, va haver d’aconseguir quantitats enormes de pintura rosa d’unes tonalitats molt concretes, causant un augment sobtat de la demanda i que els magatzems comencessin a buidar-se per satisfer les necessitats d’un sol client.

Una gran demanda en un moment complicat

No obstant això, des de l’empresa de pintura Rosco, la fabricant dels colors que necessitaven per a la pel·lícula ‘Barbie’, aquesta demanda no va fer l’únic factor que va contribuir a aquesta escassetat mundial. En resposta a les preguntes de la cadena nord-americana CNN, la seva vicepresidenta de màrqueting i experiència digital, Lauren Prod, va confirmar que les comandes de la pel·lícula havien estat enormes però que els problemes en la cadena de subministraments van ser molt importants, segurament més que no pas el consum de pintura del film.

Més notícies
El qui és qui en el món de la pintura ecològica
Les pintures amb l’ecoetiqueta europea Ecolabel no són una solució recomanable en termes d’ecologia estricta, però sí un mal menor davant de les convencionals
Els avions podrien estalviar moltíssima energia en refrigeració gràcies a aquesta pintura que reflecteix un 98% de la llum solar
La pintura més blanca del món pot ajudar a combatre el canvi climàtic
Reflecteix un 98% de la llum solar, refredant les superfícies més de 4,5ºC
El blau de Prússia és un dels pigments més coneguts del món de la pintura | Wikimedia Commons
El pigment preferit de Picasso pot ajudar a reciclar metalls dels mòbils
El famós 'Blau de Prússia' pot permetre extreure molt millor l'or i el platí de les deixalles electròniques
Els quadres de Da Vinci i de molts altres podrien haver-se conservat millor gràcies a que la pintura emprada duia una mica de rovell d'ou | Pixabay
Troben el secret de les pintures de grans mestres com Da Vinci o Rembrandt
Segons sembla, hi afegien proteïnes com la del rovell d'ou per fer les seves obres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa