MonPlaneta
L’orina, matèria primera de la indústria biotecnològica del futur

L’urea, un producte químic comú trobat a l’orina, pot ser una matèria primera en la indústria tecnològica del futur. En un article publicat a la revista ‘New Biotechnology’, un equip d’investigadors britànics afirma que ha trobat com fer-la servir per posar en marxa la producció a gran escala d’hormones, anticossos i altres proteïnes. Un canvi en la indústria que podria suposar una revolució, especialment si, com s’espera, en el futur la demanda i la varietat d’aquests productes augmenta gràcies als avenços de la medicina.

L’alternativa a un procés complex i costós

Normalment, la producció d’aquestes proteïnes es fa introduint petites parts d’ADN en bacteris per fer que les sobreprodueixin. Aquest procés va ser desenvolupat als anys 70 i requereix molècules ‘inductores’ de la sobre producció que poden ser cares, i condicions molt específiques, com ara la refrigeració. Amb l’urea, en canvi, es pot aconseguir el mateix d’una manera més barata, més fàcil i amb materials més accessibles, i es pot fer tant amb urea purificada com amb la que es pot trobar, per exemple, al fertilitzant de jardí.

E. coli
Vista microscòpica acolorida de bacteris E. coli, emprat perquè produeixin proteïnes útils per al sector biotecnològic

Un futur prometedor

Els investigadors fins i tot han demostrat que, variant les concentracions, es poden modular les quantitats de proteïnes generades, per evitar danyar o esgotar els bacteris que les segreguen. Així, es pot optimitzar la producció a quantitats semblants a les dels promotors entre mitjans i forts que es fan servir actualment a la indústria biotecnològica.

Combinada amb la idea de construir una economia circular al voltant de l’orina, que recentment ha estat plantejada de manera seriosa i detallada, aquesta tecnologia pot obrir la porta a la producció d’hormones, anticossos i altres proteïnes beneficioses per als humans fetes a partir d’una matèria primera reciclada, cosa que podria reduir enormement el seu cost i posar-les a l’abast de moltíssimes més persones.

Més notícies
Un laboratori del PCB on s'allotjaran empreses biotecnològiques | ACN

Impulsen la BCN Health Booster per ajudar empreses biotecnològiques

Onze projectes tindran descomptes en l'ús de laboratoris i assessorament gratis fins el 2024
:  - Mobile

Una empresa biotecnològica catalana desenvolupa un test sanguini per detectar la Covid

La detecció es podria fer a través d'una analítica rutinària
:  - Mobile

L’abús de fertilitzant amb nitrogen podria estar darrere de l’augment de celíacs

Un estudi relaciona la possibilitat de celiaquia en el món amb l'excessiva fertilització de conreus de blat amb nitrogen
:  - Mobile
L'arròs és un dels conreus més importants del món i la principal font d'aliment de centenars de milions de persones

Una varietat transgènica d’arròs produeix més menjar amb menys fertilitzant

Ha estat creat a la Xina, millorant alhora la fotosíntesi i l'ús del nitrogen
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa