MonPlaneta
El canvi climàtic amenaça de fer desaparèixer els pingüins emperador

El Servei de Pesca i Vida Salvatge dels Estats Units afirma que el pingüí emperador està amenaçat de desaparèixer a causa del canvi climàtic. Segons aquesta agència del govern nord-americà, l’espècie hauria d’estar protegida per evitar-ne l’extinció perquè tenen les seves colònies i les seves cries creixen en zones de gel antàrtic que l’escalfament global farà recular cada vegada més.

L’Administració Biden va afirmar aquest passat dijous que està acabant les preparacions per afegir els pingüins emperador a la seva Acta d’Espècies en Perill. Per la seva banda, el Servei de Pesca i Vida Salvatge va explicar que després de revisar totes les dades disponibles, que inclouen imatges per satèl·lit recollides al llarg de quaranta anys, ha conclòs que aquests animals no estan en perill d’extinció a dia d’avui però que l’augment de les temperatures fa probable que ho estigui en el futur.

El robot ECHO observa un pingüí emperador a l'Antàrtida | CNRS
Declarar en perill els pingüins emperador pot fer créixer els esforços per protegir-los | CNRS

Una actuació preventiva

De moment, el canvi climàtic ja ha fet que els pingüins tinguin problemes per reproduir-se. El govern nord-americà posa com a exemple la colònia de la badia de Halley, al mar de Weddell, que és la segona més grossa del món i que, a partir de 2016, ha patit episodis on milers de cries s’han ofegat al mar a causa de la inestabilitat del gel marí.

Tot i que l’Antàrtida no està, evidentment, sota sobirania dels Estats Units, el seu govern creu que donar estatus d’espècie amenaçada als pingüins emperador serviria per augmentar la cooperació internacional i la preparació i aplicació d’estratègies de conservació, a més d’augmentar els pressupostos dels programes existents i fer que les agències federals del país fessin el que fos a les seves mans per reduir qualsevol amenaça per a aquests ocells començant, és clar, per la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, que són al darrere del futur funest que podria estar-los esperant.

Més notícies
Pingüins africans

Un estudi afirma que els patrons de la parla dels pingüins s’assemblen a les dels humans

Les seves "paraules" que fan servir acostumen a ser les més curtes de què disposen i, com més llargues fan les "frases", més curts són els sons emprats
:  - Mobile
Comparació entre un pingüí gegant i un humà actual

Nova Zelanda havia estat l’hàbitat d’una espècie de pingüí de la mida d’un humà

L'animal, que va viure al Paleocè, mesurava uns 160 centímetres d'alçada i pesava uns 80 quilos
:  - Mobile
Pingüins del Cap | Pixabay

Un eixam d’abelles mata una seixantena de pingüins en perill d’extinció

S'estan investigant les causes d'aquests accident, que es considera un fet extraordinàriament rar
:  - Mobile
Pingüins carablancs a l'illa d'Elephant

Un estudi revela que els pingüins no són originaris de l’Antàrtida

Segons un equip d'investigadors de la Universitat de Berkeley, aquests ocells van evolucionar a les actuals Austràlia i Nova Zelanda i, després van emigrar al continent glaçat
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa