MonPlaneta
Un eixam d’abelles mata una seixantena de pingüins en perill d’extinció
  • CA

Dotzenes i dotzenes de pingüins del Cap, una espècie amenaçada d’extinció nativa de les costes sud d’Àfrica, van aparèixer morts en una platja de Simonstown, a prop de Ciutat del Cap (Sud-àfrica) divendres passat al matí. El número total d’ocells morts trobats a l’indret va arribar als seixanta-tres i, segons sembla, el responsable va ser un eixam d’abelles que es va creuar en el seu camí.

Segons un comunicat de Parcs Nacionals de Sud-àfrica, els pingüins van morir en molt poca estona entre la tarda de dijous i la matinada de divendres. Tot i que les causes exactes de la mort encara s’han d’esclarir, les necròpsies practicades als pingüins han revelat que tots ells tenien moltes picades d’abella. A més, al lloc on van ser trobats els seus cossos, també hi havia moltes abelles mortes. Així doncs, sembla que l’hipòtesi més probable és que els pingüins fossin atacats per un eixam d’abelles del Cap, una espècie nativa de la regió, tot i que no es descarten altres causes. Des d’aleshores, no s’han trobat més pingüins morts ni tampoc s’han vist gran concentracions d’abelles, cosa que desconcerta els investigadors que miren de descobrir com va poder passar una cosa així.

De fet, segons afirmen els experts, tot i que és possible que un eixam d’abelles i un grup de pingüins es trobin i hi hagi un episodi d’aquest tipus –com podria passar amb molts altres animals–, és una circumstància extraordinàriament rara, gairebé una errada de la natura ja que, normalment, no hi ha cap conflicte entre aquestes dues espècies. El problema, però, és que una espècie com el pingüí del Cap, uns dels més petits del món, hagin estat les víctimes d’aquesta trobada desafortunada: el 2010, quan se’ls va posar a la llista d’animals en perill d’extinció, només en quedaven 55.000, i sembla que la xifra ha continua disminuïnt des d’aleshores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa