MonPlaneta
La crisi del gas a Europa fa que Mercedes acceleri el pas a les renovables
  • CA

La crisi del gas que pateix Europa pot ser un “catalitzador” en la transició de la companyia automobilística Mercedes cap a les energies renovables. El seu director general, Ola Källenius, va afirmar aquest diumenge en una entrevista que la situació els ha fet accelerar el pas, especialment cap a l’ús d’energia eòlica, a causa de l’augment de preus que està causant la invasió russa d’Ucraïna, els efectes de la qual pateix tot el continent.

Anant “més ràpidament cap a les renovables”

“A curt termini tenim una posició relativament forta per encarar aquest repte”, va afirmar Källenius, que va afegir que, a mitjà i llarg termini, la crisi podria fer que anessin “més ràpidament cap a les renovables”. D’ençà de la invasió d’Ucraïna, Rússia ha anat reduint el subministrament de gas a la Unió Europea, i això ha fet encarir els preus.

El CEO de Mercedes-Benz, Ola Källenius, ha avançat diverses mesures que volen accelerar la descarbonització de la companyia automobilística | Matti Blume (Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0)
El CEO de Mercedes-Benz, Ola Källenius, ha avançat diverses mesures que volen accelerar la descarbonització de la companyia automobilística | Matti Blume (Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0)

A més de l’efecte duríssim que ha tingut en les llars de dotzenes de països, les empreses també han notat aquest impacte i, en el cas de Mercedes, ha decidit acumular estocs d’alguns components que es fabriquen amb gas natural pel que pugui passar.

Dos grans projectes eòlics pel futur

No obstant això, i per preparar-se, l’empresa també ha posat en marxa dos grans projectes pel futur. El primer és una central eòlica que, quan estigui completada, podria cobrir més del 15% de les necessitats d’electricitat de la companyia a Alemanya. El segon és l’ús d’una central eòlica marina al Bàltic que, segons Källenius, afegirà encara un 25% més a la part del mix elèctric de l’empresa que prové directament de l’energia renovable que genera per a ella mateixa. “Ens diversificarem, ens farem més resilients i, és clar, ens descarbonitzarem“, va concloure.

Més notícies
El ZEM és un prototip d'un tipus de vehicle que 'soluciona' gran part dels problemes ambientals i climàtics | TUEcomotive
Un equip d’estudiants crea un cotxe solar i que a més captura CO2
El prototip, anomenat Zem, podria ser la primera pedra d'una revolució en mobilitat
Foto d'arxiu de cotxes i motos circulant a Barcelona | Europa Press
La longevitat dels cotxes també ajuda a reduir-ne les emissions
Aprofitar al màxim els cotxes eficients actuals pot ajudar més a reduir les emissions que canviar-los per elèctrics
L'AirCar durant un dels seus vols | Klein Vision
Un cotxe volador obté el permís de transport aeri a Eslovàquia
L'AirCar pot superar els 160km/h i altituds de més de 2.500m
Sebastian Vettel es retirarà quan s'acabi la temporada i cada cop és més procliu a donar la seva opinió sobre assumptes que afecten molt la seva feina | Europa PressJames Gasperotti/ZUMA Press Wire / DPA
(Foto de ARCHIVO)
29/7/2021 ONLY FOR USE IN SPAIN
Sebastian Vettel: cal “repensar comportaments” per aturar el canvi climàtic
El quatre cops campió del món de F1 parla del futur ara que és a punt de retirar-se

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa