MonPlaneta
La conducció eficient permet estalviar fins un 15% de combustible
  • CA

Conduir el cotxe de manera eficient permet reduir en fins a un 15% la nostra despesa de combustible. Això, a més de suposar un benefici mediambiental i una reducció de la nostra contribució a l’escalfament global, també pot tenir uns beneficis considerables a la nostra butxaca, especialment tenint en compte els preus actuals.

Tots els avantatges d’una conducció eficient

La conducció eficient és, essencialment, introduir canvis en els nostres hàbits per adaptar-los a les innovacions dels motors actuals, que permet reduir el consum de combustible, la contaminació ambiental, augmentar la seguretat a la carretera, reduir l’estrès del conductor i el risc d’accident i millorar el comfort dels ocupants dels vehicles i de tots els ciutadans, ja que també es redueix la contaminació acústica. És per tot això que, a partir d’un decàleg de la Direcció General de Trànsit i l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi Energètic, des de la companyia Nissan ens fan algunes recomanacions perquè la nostra conducció sigui més eficient:

– Arrencar el motor sense trepitjar l’accelerador.

– Circular amb marxes més llargues i a revolucions baixes.

– Reduir la marxa el més tard possible, especialment en les baixades.

– Mantenir una velocitat uniforme, evitant acceleracions o canvis bruscos.

– Mantenir la distància de seguretat i un camp de visió que permeti veure dos o tres cotxes per davant.

Els cotxes contribueixen molt a les emissions de gasos d'efecte hivernacle | Cristóbal Castro
Els cotxes contribueixen molt a les emissions de gasos d’efecte hivernacle | Cristóbal Castro

La reducció del consum i l’electrificació, camins complementaris

Tenint en compte el gran consum d’energia del transport (un 40% a l’estat espanyol del qual un 15% correspon als turismes), fer ser servir els mitjans de transport de manera racional i gestionar eficientment els vehicles és cada cop més important per aconseguir un major estalvi energètic al sector.

D’altra banda, és clar, el vehicle elèctric és un aliat indiscutible a l’hora de millorar l’eficiència de la conducció, no només perquè és l’únic vehicle 100% zero emissions sinó perquè la manera de conduir-lo ajuda considerablement a reduir l’estrès del conductor i augmentar la seguretat dels ocupants, a més de reduir la contaminació acústica.

Cada cop hi ha més punts de recàrrega de cotxes elèctrics a les ciutats. | Olivier Le Moal
La mobilitat amb vehicle elèctric no només és l’única opció del futur sinó que té grans avantatges | Olivier Le Moal

Enguany, Nissan llançarà fins a cinc vehicles amb diversos graus d’electrificació, del 100% dels Townstar i Ariya fins la nova tecnologia e-POWER del Qashqai i l’X-Trail i també la hibridació del Juke. No només això sinó que, a més, és l’única marca que ofereix als usuaris vehicles electrificats, serveis elèctrics i energia portàtil, apostant alhora per una conducció emocionant i més eficient gràcies a la reducció d’emissions i a l’estalvi. La companyia desenvolupa noves tecnologies de propulsió mentre persegueix les emissions zero. Pel que fa a l’eficiència energètica, a més, ha desenvolupat sistemes com la tecnologia Vehicle-to-Grid (V2G), que amb la càrrega bidireccional permet als vehicles elèctrics integrar-se totalment a la xarxa elèctrica.

Més notícies
Un Nissan LEAF amb els colors dels taxis de Barcelona
Nissan i FREE NOW s’alien per agilitzar la implantació del taxi elèctric
Els taxistes de la plataforma tindran descomptes de fins a 5.000€ en comprar vehicles de la marca i fins a 800€ en la instal·lació del punt de càrrega
Nissan se suma a fer front als reptes ambientals per un planeta més sostenible
Nissan planta 20 mil arbres per celebrar el desè aniversari del LEAF elèctric
Ho fa de la mà de la Fundació Arbor Day amb l'objectiu de contribuir a un futur més sostenible
Nissan reclama plans d’ajuts als compradors per introduir amb força el vehicle elèctric
La Fira ExpoElèctric pren l'Arc de Triomf de Barcelona aquest cap de setmana i Nissan ho aprofita per cedir energia a l'ONG Pallapupas
Oller del Mas rep un vehicle elèctric gràcies a la Nissan i els Premis Vinari
La companyia cedeix una furgoneta e-NV200 al celler durant tres mesos, després que el seu Bernat Oller 2014 fos guardonat com a millor vi ecològic al certamen d'enguany

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa