MonPlaneta
Nissan reclama plans d’ajuts als compradors per introduir amb força el vehicle elèctric

La Fira ExpoElèctric és segurament l’aparador més important per tal de conèixer les últimes novetats en cotxes amb “emissió zero”.

Si bé és cert que des d’un punt de vista ambiental el cotxe elèctric es planteja com una de les opcions més clares de futur per evitar l’ús de combustibles fòssils, encara són molts els aspectes que s’han de polir per tal que el seu ús pugui ser generalitzat.

Nissan, per exemple, ha aprofitat per presentar per primera vegada el nou Nissan LEAF, amb una autonomia millorada de 378Km, la segona generació de vehicle elèctric més venut del món i que també incorpora un XStorage.

Per mostrar que és XStorage, a l’estand de la companyia es mostra aquest sistema d’emmagatzematge d’energia fet amb bateries de Nissan LEAF, que en aquesta ocasió acumula l’electricitat generada per 4 bicicletes estàtiques.

Aquesta energia servirà per moure el cotxe que Nissan cedirà durant 3 mesos a l’ONG Pallapupas que es dediques a buscar el somriure dels nens hospitalitzats.

Es per això que es convida a tots els assistens a l’ExpoElèctric que passin per l’estand de Nissan per pedalar una estona i contribuir d’aquesta manera a la feina de l’ONG.

Aquest sistema d’emmagatzematge, és també protagonista perquè es mostra com podria ser una llar que gestiona la seva pròpia energia. L’XStorage també compta amb una e-NV200, la furgoneta 100% elèctrica de Nissan, que està connectada a la xarxa elèctrica d’una casa mitjançant el sistema Vehicle to Home, possible gràcies al sistema de càrrega didireccional dels vehicles elèctric d’aquesta marca.

ExpoElèctric, que ja ha arribat a la seva seterna edició vol ser una resposta a la voluntat de molts consumidors. Tot i que el vehicle elèctric no s’està implantant a l’Estat com en altres llocs, un 73% dels conductors asseguren que estan disposats a passar-se a un vehicle respectuós amb el medi ambient i d’aquests un 24% optarien per el vehicle elèctric.

“Amb un pla d’ajudes estable, una reducció de l’IVA i el desplegament definitiu de la infraestructura de càrreca, el vehicle 100% elèctric podria tenir una quota de mercat del 8% a tot l’Estat, l’any 2020”, assegura Marta Marimón, Directora del Departament de Vehicle Elèctric de Nissan Iberia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa