MonPlaneta
Clam ecologista contra la primera piscifactoria de pops del món
  • CA

Els ecologistes no només de l’estat espanyol sinó d’arreu del món estan clamant contra el projecte de construcció de la primera piscifactoria de pops del món, que està planificat que s’instal·li al port de Las Palmas de Gran Canaria. En un informe recent, Compassion in World Farming i Eurogroup for Animals, una coalició internacional, reclamen que s’aturin aquests plans de construcció, presentats per Nueva Pescanova.

Un tracte cruel i amb conseqüències mediambientals greus

Segons afirmen les organitzacions, els plans de desenvolupament, a què han tingut accés, revelen que les pràctiques que hi tindran lloc seran cruels envers aquests animals i tindran conseqüències mediambientals greus. Així, per exemple:

  • Els pops seran sacrificats posant-los en aigua amb gel sense atordiment, un mètode que s’ha demostrat, segons els autors de l’informe, que no només causa una mort lenta sinó una por, un dolor i un patiment considerables.
  • Confinar-los en tancs submarins plens i estèrils tindrà efectes molt greus en el seu benestar i risc d’agressivitat, territorialisme i fins i tot canibalisme, ja que són animals solitaris.
  • Seran alimentats amb pinsos comercials amb farina i oli de peix com a ingredients principals, cosa que les organitzacions consideren insostenible i que contribueix a la sobrepesca de les poblacions salvatges.
  • Seran criats en un sistema d’aqüicultura terrestre relacionat amb un alt risc de mortalitat massiva per les condicions necessàries per a la seva rendibilitat i que, a més, té impactes ambientals negatius derivats de l’ús excessiu d’energia.
Pop | Wikimedia Commons
Pop | Wikimedia Commons

Un 20% dels animals podria morir abans de completar el cicle

L’any 2021 Compassion in World Farming ja va publicat el seu informe ‘Octopus Factory Farming: A Recipe for Disaster’, que explicava que la cria de pops és cruel i pot causar danys mediambientals als oceans del món. Segons el document, les proves de cria de pops en granges mostren que la taxa de mortalitat és del voltant del 20%, és a dir, que un de cada cinc individus no sobreviuria a tot el cicle. I no obstant això, conclouen, Pescanova vol produir unes 3.000 tones de pop al món. Un projecte, de fet, que ha aixecat tantes protestes que està apareixent a la premsa d’arreu del món.

Més notícies
Els pops són uns éssers extraordinaris, i la seva gran intel·ligència podria tenir força en comú amb la nostra, malgrat el que pugui semblar
Troben una possible explicació a l’enorme intel·ligència dels pops
Els mateixos 'gens saltadors' són presents en ells i al cervell dels humans
Un exemplar de pop
Un estudi s’endinsa en el món dels somnis dels pops
Els científics descobreixen que canvien de son actiu a son tranquil de la mateixa manera que nosaltres ho fem entre el son profund i el son REM
Pop roquer
Els tentacles dels pops prenen decisions de manera independent
Un nou model mostra el flux d'informació entre les ventoses, els tentacles i el cervell d'aquests animals, com ja indicaven estudis anteriors sobre el seu comportament
Pop petit del Pacífic
El canvi climàtic podria estar deixant cecs els pops
La caiguda dels nivells d'oxigen als oceans pot causar aquest terrible efecte en crustacis i cefalòpodes, amb casos de pèrdua total de visió fins i tot amb una reducció molt petita

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa